Kan Geranium blive verdens bedste restaurant uden kød på menuen? scroll-down

Kan Geranium blive verdens bedste restaurant uden kød på menuen?

Det gav genlyd verden over, da Rasmus Kofoed i slutningen af sidste år meddelte, at Geranium fra årsskiftet ville være uden kød på menuen, også selvom den trestjernede restaurant faktisk aldrig har været et mekka for kødspisere. Magasinet Gastro var med, da Rasmus Kofoed præsenterede den nye menu før genåbningen.

Af Jesper Uhrup Jensen
Foto: Claes Bech-Poulsen
Gastro Euroman

Et opslag på Instagram fra Rasmus Kofoed gav den 17. november sidste år genlyd verden over:

"Mit køkken på Geranium har længe været fokuseret på grøntsager, fisk og skaldyr som stjernerne på tallerkenen og med meget lidt kød. Menukortet afspejler, hvem jeg er, og hvordan jeg har udviklet mig som kok og som menneske. Privat har jeg ikke spist kød de sidste fem år, så det ikke længere at anvende kød på den nye menu var en logisk beslutning og en naturlig udvikling for Geranium."

Danmarks første trestjernede restaurant fjernede kødet fra menuen. Det skabte opmærksomhed, på samme måde, som det gav internationalt genlyd, da Daniel Humm, køkkenchef på trestjernede Eleven Madison Park i New York i begyndelsen af maj sidste år meddelte, at menuen ville være helt uden både kød, fisk og skaldyr, når restauranten genåbnede efter corona-nedlukningen, som var total på daværende tidspunkt.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi, Restauranter i København, Guide og Mad