Du kender det. Det er fyraften, og maven rumler. Der er ikke handlet ind, og den lokale Netto er uoverskueligt proppet med mennesker. Din pizzapusher er ikke så spændende længere, og du har allerede smagt alt det gode nede fra sushistedet på hjørnet. Men inden du alligevel farer mod køkkenskuffen med de farverige takeaway-menukort, så overvej, om det ikke ville være sjovere at tage ud at spise.

"Det behøver nemlig ikke altid at være dyrt at spise ude, så hvorfor ikke erstatte den vante takeaway med en hyggelig middag på en god restaurant?"

Sådan lyder meldingen fra Brian Köster, medejer af det populære spisekoncept EarlyBird.dk, der hver dag tilbyder aftenens sidste, ledige borde hos udvalgte restauranter i København – alle med 1/3 skåret af prisen.

Essensen bag Early Bird er, at det skal være nemmere at gå spontant ud at spise, mens oplevelsen er til at betale. Enhver restaurant har ledige borde i ny og næ, og med Early Bird kan restauranterne sælge disse ledige borde mod et nedslag i prisen, som også gavner de sultne gæster. Slut med tomme borde og tomme maver.

Ikke hvem som helst

Restauranterne, der til dagligt er tilgængelige på Early Bird, er nøje udvalgt.

-Vi samarbejder udelukkende med spændende spisesteder, der har noget særligt at tilbyde. Vi vil ikke sende folk ned til en halvsløj spiseoplevelse, for så gider de aldrig benytte Early Bird igen. Derfor takker vi pænt nej til mange restauranter, der kontakter os, fortæller Brian Köster.

"Men vi sørger også for at have spiseoplevelser der, når rabatten er trukket fra, er et godt alternativ til takeaway," påpeger han.

Foruden anerkendte, lokale vinstuer og anmelderroste gastro-perler kan man også finde nogle af Københavns helt store kanoner; heriblandt, Michelin-udmærkede restauranter som Kokkeriet, Rebel, Lumskebugten, L'Osteria Del Grappolo Blu, Øl & Brød by Mikkeller, 56 Grader og Ché Fè.

Glem alt om aflagte kuponer og værdibeviser

Det er vel ligesom alle de andre? Slet ikke. Foruden det eksklusive udvalg af spisesteder så tackler Early Bird deal-site-konkurrencen lige på ved at kunne tilbyde last-minute restaurantbesøg, der kun gælder til den samme aften.


Efter du har booket og købt dit bord online, sørger restauranten for, at det står dækket og parat, når du kommer. Alt, du behøver at fremvise, er en enkelt SMS.

En almindelig grå november-tirsdag kan altså lige pludselig blive ret så eksklusiv!

Vind et gavekort til en restaurant med EarlyBird.dk her