Sådan laver du kvædegelé

Det er sæson for kvæder. Her får du opskriften på en fantastiskgelé,der er meget velegnettil alle typer vildt, foie gras og endda desserter.

Sådan laver du kvædegelé
Offentliggjort

Kvædebrød eller gelé

Til 4 personer

5 modne kvæder

250 g sukker

2 dl vand

½ dl eddike

Kvæderne skrælles, og kernerne skæres fra. Det reele kød hakkes groft og koges til puré ved lav temperatur i sukker og vand. Efter en god times kogning under låg, skifter kvæderne farve og bliver let karamelliserede.

Kvæderne blendes med kogelagen og fyldes i et lag på ca. 1 cm i et smurt fad. Pga. et højt indhold af pektin sætter massen sig til en tyk, gummiagtig gelékonsistens.

Få flere opskrifter med kvæder her.

__________

VIL DU HAVE FLERE OPSKRIFTER PÅ HJEMMELAVET TILBEHØR?

- Sådan laver du: Sennep, remoulade og ketchup

- Sådan laver du: Agurkesalat og ristede løg

- Sådan laver du hjemmelavet ketchup

- Sådan laver du sød sennep

- Sådan laver du ristede løg

- Sådan laver du salte dildagurker

- Sådan laver du hjemmerørt remoulade

- Sådan laver du agurkerelish (Boston agurker)