Pres 2 fingre ind i kroppen over blækspruttens hoved for at løsne indmaden. Hiv herefter hovedet af, så indmaden følger med. Pas hele tiden på, at der ikke går hul på blækposen, hvis den tilfældigvis er fyldt, det er et værre svineri og kan misfarve det fine hvide kød.

Skær tentaklerne af lige foran øjnene, og kassér øjne samt indmad. Inde i midten af tentaklerne sidder næbet, som også kasseres. Inde i kroppen er der et gennemsigtigt skelet, der ligner plastik. Det fjernes nemt ved lige at nive i den spidse kant af kroppen og trække til.

Fjern de 2 finner ved at stikke fingrene ind under dem og hive til. Skær kroppen op, så den kan åbnes til et stort stykke, og skyl grundigt for hinder og evt. indmadsrester. Tentaklerne vaskes også grundigt, da der på større 10-armede blæksprutter er bittesmå bruskringe rundt om sugekopperne.



SE OGSÅ: 6 skønne opskrifter med danske blæksprutter - uden dej og friture