”Det er et meget stort spørgsmål. Den første madoplevelse, jeg kommer til at tænke på, er fra 2005, hvor jeg første gang spiser på El Celler de Can Roca i Girona. Alle kender stedet i dag, men dengang var der ingen, der kendte det. Jeg skulle spise på El Bulli dagen efter, men El Celler de Can Roca gjorde bare noget særligt for mig. Jeg har spist der mange gange siden og har slet ikke været ramt på samme måde som i 2005. Det hele var nyt, overraskende og frækt på en måde, jeg ikke havde oplevet gastronomi før.”
”Jeg har en restaurantoplevelse i Danmark, hvor vi var et hold på fire mennesker, der krummede tæer, fra vi kom, til vi gik, men der vil jeg ikke nævne stedet. Jeg har dog en oplevelse fra et ligestillet sted i Bourgogne, som også er i Michelin-guiden, der hedder Levernois. Det var så forfærdeligt. De prøvede at overgøre noget, de ikke kunne. Vi fik hovedret med en hareragù, der var skilt.”
”Jomfruhummer, jeg elsker jomfruhummer. Caviar ligeså. Det er de to ting, jeg altid kan spise.”
”Det er helt klart min kniv. Jeg har en tynd kokkekniv, jeg kan bruge til alting, som har en masse lag, ligesom et samuraisvær. Den har intet navn, for det er en japaner, der har håndbanket den.”
Han er eksstatsminister, enkemand og arbejdsnarkoman. Og så har han lige fortalt hele Danmark om sin største sorg: tabet af datteren Signe, der som 24-årig tog sit eget liv, kort efter hendes far havde nået mag…