Wassim Hallal: ”Hvorfor skal man komme mug på mad? Jeg forstår det ikke” scroll-down

Wassim Hallal: ”Hvorfor skal man komme mug på mad? Jeg forstår det ikke”

Wassim Hallal er ejer og køkkenchef på Michelin-restauranten Frederikshøj i Aarhus. Her fortæller han om at servere stadionplatter til sin egen begravelse, hvorfor han hader leverpostej samt hvor man får verdens bedste risotto til fem euro.

Af Magnus Kraft
Foto: Kristian Fæste
Gastro Euroman

Hvad har været dit bedste måltid?

”Det er et meget stort spørgsmål. Den første madoplevelse, jeg kommer til at tænke på, er fra 2005, hvor jeg første gang spiser på El Celler de Can Roca i Girona. Alle kender stedet i dag, men dengang var der ingen, der kendte det. Jeg skulle spise på El Bulli dagen efter, men El Celler de Can Roca gjorde bare noget særligt for mig. Jeg har spist der mange gange siden og har slet ikke været ramt på samme måde som i 2005. Det hele var nyt, overraskende og frækt på en måde, jeg ikke havde oplevet gastronomi før.”

Hvad har været dit værste måltid?

”Jeg har en restaurantoplevelse i Danmark, hvor vi var et hold på fire mennesker, der krummede tæer, fra vi kom, til vi gik, men der vil jeg ikke nævne stedet. Jeg har dog en oplevelse fra et ligestillet sted i Bourgogne, som også er i Michelin-guiden, der hedder Levernois. Det var så forfærdeligt. De prøvede at overgøre noget, de ikke kunne. Vi fik hovedret med en hareragù, der var skilt.”

Hvad har du altid lyst til at spise?

”Jomfruhummer, jeg elsker jomfruhummer. Caviar ligeså. Det er de to ting, jeg altid kan spise.”

Hvad er dit mest uundværlige udstyr?

”Det er helt klart min kniv. Jeg har en tynd kokkekniv, jeg kan bruge til alting, som har en masse lag, ligesom et samuraisvær. Den har intet navn, for det er en japaner, der har håndbanket den.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi, Interview og Kokke