Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Guide: Sådan skal du IKKE opføre dig, når du rejser i udlandet

Guide: Sådan skal du IKKE opføre dig, når du rejser i udlandet

Tips til takt og tone i 14 lande.

Vi er gået ind i en periode med masser af ferie og helligdage, og mange rejser derfor ud af landet på småture og længere ferier.

I den forbindelse kan det være rart at være en smule på forkant med, hvordan man bør opføre sig i mødet med de forskellige landes sæder og skikke, så man undgår at træde lokalbefolkningen over tæerne.

Nogle kulturelle koder er mere åbenlyse and andre. Følgende er ikke en udtømmende lister over ting, man bør holde sig fra, men et fingerpeg om, at det kan være en god idé ikke at rejse med hovedet under armen, (hvis man ikke vil smides ud igen).Frankrig
•    Hilse-kulturen i Frankrig er hellig. Husk altid at hilse høfligt med et ”bonjour” i dagstimerne og ”bonsoir” i aftentimerne – både når du træder ind i en forretning, bestiller en cafe au lait eller når frem i køen i supermarkedet. En manglende høflighedsfrase kan resultere i dårlig betjening.
•    Styr din brandert. Selvom Frankrig er verdenskendt som vin-nation nummer et, er det ikke velanset at drikke sig beruset offentligt.

LÆS OGSÅ: 30 tegn på du er københavner i Jylland

Tyskland
•    Motorvejene i Tyskland er kendt for deres hastighedsbegrænsninger – eller mangel på samme. Til gengæld skal man notere sig, at det er ulovligt at løbe tør for benzin i trafikken.
•    Men det vigtigste tip til, hvordan man ikke skal opføre sig i Tyskland, er: Løft ALDRIG din arm i Nazi-hilsen – heller ikke for sjov. Hvert år bliver flere turister arresteret for dette.Indien

•    Den indiske kultur er på nogle punkter i den lidt mere konservative ende. Blandt andet skal man holde sig fra offentligt kysseri, da det i nogle sammenhænge betragtes som en ’offentlig uanstændighed’ og kan resultere i anholdelse.

LÆS OGSÅ: 30 tegn på du er jyde i København

Singapore

•    Der er i det hele taget mange ting, man lige skal gøre sig en ekstra tanke om, når man besøger bystaten i den sydlige ende af Malaysia. Hold dig blandt andet fra at spytte, ryge, tygge tyggegummi, tisse, fodre fugle eller tage dit kæledyr med på offentlige steder. Alle disse ting kan blandt meget andet ende i bøder.Polen
•    Kindkys er en almindelighed, når du møder en polsk indbygger. Desuden er det stadig galant kutyme, at manden kysser kvinden på hånden.
•    Hold dig fra at sidestille Polen med et Østblok-land. Den polske befolkning opfatter sig selv som et centraleuropæisk land.

Kina
•    Det kan betale sig at blive dus med sine spisepinde, selvom det kan være svært at lære. Hvis du er desperat, så ty først til den lille keramik-ske, som oftest tilbydes – bed først om en gaffel i nødsituationer.

LÆS OGSÅ: 8 spørgsmål du altid får, hvis du er fra Nordsjælland

Japan
•    Den mest udbredte hilsen i Japan er at bukke, og det betragtes som ret vigtigt. Mænd bøjer sig med hænderne ned langs siden og ret ryg. Jo længere bukket bevares, jo mere højtideligt er det.


Spillere ved en junior-baseball-kamp bukker for hinanden.

New Zealand
•    Værn dig mod at kalde en newzealænder for en australier. De bryder sig simpelthen ikke om det!
•    Prøv at lade være med at stirre, hvis du ser en mand gå rundt uden sko. Det er helt normalt at gå barfodet rundt i offentligheden i New Zealand.

Irland
•    Hold dig fra at imitere den irske accent. Irerne synes, det er virkelig irriterende. For irerne findes der ikke én irsk accent - der findes Cork-accent, Dublin-accent, Kerry-accent osv. Alle accenter indeholder en lokalkode, der giver information om en persons tilhørsforhold.
•    Pub-kulturen er et irsk nationalklenodie. Hvis nogen tilbyder at give en omgang, så sig endelig fra, hvis du er på budget. Hvis du deltager i en omgang, så forventes det, at du giver én senere.

Bliv ven med Euroman på Facebook

Storbritannien
•    Hold dig altid til din plads i køen. Det bliver opfattet som yderst uhøfligt at forsøge at komme hurtigere frem ved at snyde. Køkultur er højagtet i Storbritannien.
•    Overhold høflighedskodekset omkring briternes økonomiske stilling. Lad være med at forfalde til typisk danske small-talk-konversation á la ”Hvad laver du så?”. At tale om status og fx løn opfattes som uhøfligt og snagende.

Kroatien
•    Hvis du er på tur i Kroatien, så vær opmærksom på, at det ikke er helt lige meget, hvordan dine fingre er positioneret. Det er en fornærmelse, hvis du fx holder tommel-, pege- og langefinger strakt som en gestus, da det mimer en såkaldt ’tre-fingers-hilsen’, som tilskrives de serbiske nationalister.

LÆS OGSÅ: Aalborg, du er stadig min gamle havneluderTyrkiet
•    Vær opmærksom på, at det ikke betyder OK, at lave et O-tegn med din tommel- og pegefinger. Dette tegn opfattes uanstændigt i Tyrkiet.
•    Tag heller ikke så meget fra på alkoholsiden. I Tyrkiet er det ikke kutyme at drikke alkohol i store mængder – at være beruset opfattes som en skændsel.
•    Lad være med at pudse næsen eller stange tænder i offentligheden. Tyrkere opfatter begge dele som uhøfligheder – specielt begået på barer, cafeer eller restauranter.

USA
•    I USA skal du være påpasselig med din attitude, hvis du fx kører bil og bliver vinket til side af en politibetjent. Stig aldrig ud af din bil, men bliv siddende bag rattet. Anden aktivitet kan blive betragtet som aggressiv og kan få dig i fedtefadet.Rusland
•    Hvis du hører til den type, der holder af at fløjte fra tid til anden, så bør du lige notere dig at gøre det udendørs, hvis du besøger Rusland. Russerne har nemlig en overtro, der siger, at du er i overhængende fare for at gå konkurs, hvis du fløjter indendørs.

LÆS OGSÅ: 15 højeste betalte jobs, der ikke er bag et skrivebord

LÆS OGSÅ: Vild luksus: Så komfortabel kan en flyvetur også være

LÆS OGSÅ: Den her fyrs liv er med garanti federe end dit