Tine Høeg: ”På et tidspunkt kiggede jeg op og fik øje på Jørgen Leth på første række. Han sov” scroll-down

Tine Høeg: ”På et tidspunkt kiggede jeg op og fik øje på Jørgen Leth på første række. Han sov”

Forfatteren Tine Høeg fik et gennembrud med romanen ’Tour de chambre’, der nu opføres som teaterforestilling i Skuespilhuset. Her fortæller den 35-årige forfatter om en lidt speciel digtoplæsning, og om dengang hun tænkte ’fuck it’ og sagde sit job op for at leve af at skrive.

Af Jonas Langvad Nilsson
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann
Kultur Euroman

Hvor skriver du?

”Jeg har et kontor i lejligheden, hvor jeg bor med min kæreste og hans to børn. Kontoret burde være der, hvor jeg skriver bedst, men det er det ikke. Selve kontorfølelsen kan godt sætte en stopper for det kreative. Jeg skriver bedst i vindueskarmen eller på altanen eller på sofaen. Steder, der ikke føles som arbejdssteder. Jeg kan også godt lide at sidde og skrive på en café, hvor der er et myldrende liv omkring mig. Hvis jeg er langt inde i et værk, kan jeg skrive alle steder, også i køen i Netto, hvor jeg tager noter på min telefon.”

Har du en arbejdsrutine?

”Efter at jeg sidste år flyttede sammen med min kæreste og hans børn, er der kommet en familielivsramme for mit arbejdsliv, som tvinger mig ind i nogle mere faste rutiner. Førhen var det mere flyvsk, hvornår jeg skrev. Nu sætter jeg mig ved computeren som noget af det første om morgenen, når der er smurt madpakker, og børnene er sendt ud ad døren.”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her