Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Pitti Uomo

Foto: Adam Katz Sinding, Getty Images

Fire ting, vi lærte af modeugen i Firenze

Euromans assisterende moderedaktør Agnes Buch fortæller på bagkant af en varm, men veloverstået modeuge i Firenze om, hvad hun tager med sig efter fire dage i Toscana.

Modefestivalen Pitti Uomo i Firenze kan udadtil virke som den årlige generalforsamling for de såkaldte 'peacocks' - italienske mænd, der i 38 graders varme skruer maksimalt op for charmen med spraglede, skræddersyede jakkesæt, veste, stokke, brede slips, hatte og sågar læderhandsker. 

Bag mode-elitens tykke mure bliver der dog elaboreret en anelse mere på tidens trends. I modsætning til de italianske linselus har assistende moderedaktør på Euroman Agnes Buch visiteret de store modehuses shows, og har draget fire konklusioner. 

MSGM.jpg

MSGM Spring 2020. 

1. Tie-dye-tendensen fortsætter

”Vi har helt sikkert ikke set det sidste til tie-dye og batik-farver. Tendensen var især godt ramt hos italienske MSGM, der virkelig kørte det her gennemsyrede look fuldt ud. MSGM kombinerede det meget med bandanaer og andet stof med paisley-mønster, hvilket også ser ud til at kunne blive meget populært i foråret.”

2. Det er kronede dage for skandinavisk mode

”Der er et stort hjørne for skandinavisk design på messen, der hedder Scandinavian Manifesto. Her kan danske, svenske og norske designere vise deres nyeste kollektioner frem, fordi der er en helt særlig efterspørgsel efter skandinavisk mode og stil. Den hal, de har fået, er meget populær, og der kommer flere og flere mærker for hver sæson, hvor danske mærker som Soulland, Martin Asbjørn og Tonsure er banneførere.”

Givenchy.jpg

Givenchy Spring 2020. 

3. Punk-æstetikken gør sit indtog i oversize-tendensen

”Hos især Givenchy så vi, hvordan punk-referencerne har fundet vej ind i de populære oversize-silhuetter. De havde jernkæder til bukserne, nitte-armbånd, perle-øreringe til mænd, graffitti-print og så videre kombineret med helt 80’er-agtige box-jakkesæt med de bredeste bukser. Alt, der var slim fit, havde generelt trænge kår i Firenze i år."

Ferragamo .jpg

Salvatore Ferragamo Spring 2020. 

4. Outdoor-universet bliver vildere og vildere

”Vi så til flere shows, hvordan mange modehuse henter en masse detaljer hjem fra outdoor-universet. Generelt bliver det endnu mere omfattende og konsekvent, end det har været hidtil. Klatrereb som bælter, lommer overalt i store cargo-bukser, sneakers, der ligner vandrestøvler, fiskerveste, bøllehatte med snor og så videre. Det kan næsten ikke blive for praktisk.”