Garderobesnak: “Hvis man spørger vintage pickers i USA, hvad der er hot lige nu, svarer de alle sammen Carhartt” scroll-down

Garderobesnak: “Hvis man spørger vintage pickers i USA, hvad der er hot lige nu, svarer de alle sammen Carhartt”

Rasmus Kurdahl har gjort en karriere ud af sin kærlighed til vintagetøj med butikken Rockhopper, hvorfra han sælger ud af alt det, han finder rundt omkring i verden.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Kenneth P. Nissen
Mode Euroman

Rasmus Kurdahl, 36 år, indehaver af Rockhopper Vintage og musiker. 

Min kærlighed til vintage startede med, at jeg dykkede ned i jeans for 15 år siden: Hvorfor er de fascinerende? Hvorfor fader de på specifikke måder? Hvad er selvedge? Hvad er japansk denim? Det fik mig længere og længere ned i suppedasen, og jeg begyndte at blive særlig nørdet omkring Levi’s. I dag blander jeg alt muligt vintage fra alle mulige forskellige steder og sælger det via min vintage-shop Rockhopper, som jeg startede i 2019. 

Kasket

Den er fra et nyt brand, der hedder Museum of Peace & Quiet. Jeg kan godt lide at blande nyt og gammelt, og så talte budskabet ’Peace & Quiet’ bare til mig, da jeg så den. Jeg kunne godt forestille mig, at det er et brand, vi snart kommer til at se meget mere til herhjemme. 

Skjorte 

Lige nu er jeg inde i en periode, hvor jeg går meget afslappet og behageligt klædt. Det her er en gammel arbejdsskjorte i chambray fra 1960’erne af modellen ’Big Mac’ fra JCPenney, den her gamle, amerikanske department store, som jeg fandt i en butik, der hedder Solitude Vintage omkring Oslo. Dengang kunne man få lavet broderier på sine ting, når man købte noget hos JCPenney, og her var der altså en eller anden fyr, som havde besluttet sig for at få broderet en sommerfugl på det ene bryst og to svampe på det andet.

Sandaler 

Jeg har næsten uafbrudt gået med mine Birkenstock ’Boston’, siden jeg købte dem for et par år siden. Oprindeligt blev de købt som hjemmesko, men jeg brugt dem til det meste – jeg har endda brugt dem udenfor om vinteren.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Herretøj og Herremode