James Eken: "Det vigtigste i min garderobe er mine højtaljede bukser" scroll-down

James Eken: "Det vigtigste i min garderobe er mine højtaljede bukser"

Vi har kåret den 27-årige junior sommelier James Eken til en af Danmarks bedst klædte mænd. James’ stil kan mest passende beskrives som unægtelig cool og ubesværet samtidig med, at han altid udstråler en helt særlig selvtillid. Hans look består umiddelbart af tidløse genstande som T-shirt, skjorte, slacks og støvler – helst i en 1950’er-silhuet – men bedst som du tror, at du har regnet ham ud, smider han et overraskende element ind, om det så er hans blå slangeskindsjakke eller en farverig halsklud.

Af Kristoffer Dahy Ernst
Foto: Paw Gissel
Mode Euroman

Hvad er det vigtigste stykke tøj i din garderobe?

”Mine højtaljede bukser. Jeg har en slank og ret feminin kropsbygning, og jeg havde kigget efter det helt rigtige par i virkelig mange herretøjsbutikker, før jeg endelig fandt dem, jeg har på her. Med min veninde Rebekka var jeg rundt og kigge i butikker, og jeg fulgte egentlig bare med hende ind i &OtherStories (som udelukkende forhandler tøj til kvinder, red.). Da jeg fandt dem, lignede de alt det, jeg havde søgt efter, men aldrig fundet. Jeg husker tydeligt, at jeg var den eneste mand i butikken. Da jeg kom ud af prøverummet for at se, hvad Rebekka syntes, kiggede den kvindelige medarbejder kort på mig, før hun tiltede sit hoved og smilede indforstået. Det var en enormt god oplevelse at have den form for tryghed og anerkendelse til at prøve det tøj, jeg havde lyst til.”

Hvornår ser du godt ud?

”Hver fredag går jeg en lang tur med mine kollegaers hunde, Muscat og Kuma, to shiba inu-hunde. Jeg overvejer at få en hund selv, så det er en god måde at teste det af på. Jeg har fået en god rutine med at klæde mig på, hente hundene, gå en tur, gøre holdt ved baren Veranda, hvor jeg enten får en kop kaffe eller en øl. Vi går omkring 10 kilometer. Det er god træning for hundene og god meditation for mig. Jeg kan godt lide idéen om, at jeg klæder mig på til lejligheden. Idéen om at være out and about. Det er sjovt at gøre lidt ud af det.”

Hvad er god stil for dig?

”At bære tøj, som man føler sig komfortabel i. Min chef Martin går i Birkenstock og behagelige bukser og ser godt ud i det. Jeg går i støvler med hæl og kan nemt have dem på en hel aften eller på en lang gåtur.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Bedst klædte mand, Herremode og Vin