Da Euromans chefredaktør Kristoffer Dahy Ernst forleden skulle introducere læserne i sit Morgenpost-nyhedsbrev for Rasmus Bak, medejeren af Libertine-Libertine, gav han ham prædikatet 'levemand':

"Begavet med en virkelig veludviklet sans for de gode ting i livet. Han står bag tøjmærket Libertine-Libertine og bevæger sig også hjemmevant i vin, musik og kunst. En samtale med ham er aldrig uden sjælelig stimulans, og den slags bekendtskaber skal man sætte pris på."

Og helt i denne tråd kan Rasmus Bak og Libertine-Libertine nu annoncere, at man vil afholde internationale fejringer af levemennesket. 'Vintyvens Dag' eller 'Jour du Voleur' skal fremover være en mærkedag den første torsdag i april og den første torsdag i oktober.

Denne torsdag markerer således første udgave af mærkedagen, og der er til lejligheden også premiere på en vin, som Libertine-Libertine har produceret med Jean-Frédéric. En fransk vinproducent, der med sine biodynamiske marker og levende vine har skabt sig et anerkendt navn i Maravilhas.

Vinen er en rosé og lavet på 100 procent cinsaultdruer. 'Frisk, blød og opløftende i udtrykket'.

“Jour du Voleur er for mig et universelt budskab, som skal minde os mennesker om, at i en verden omgivet af kaos, er det fortsat utrolig vigtigt at fastholde blikket på de positive sider og opløftende nuancer i livet," fortæller Rasmus Bak, medejer af Libertine-Libertine, i en pressemeddelelse.

Vin 1 copy.jpg

'Jour du Voleur' er en videreudvikling på Libertine-Libertines figur 'Voleur de vin' eller 'Vintyven' på dansk, som gik i luften med en ikke-sæsonbestemt og bæredygtig tøjkollektion sidste efterår.

Udover vinene byder mærkedagen også på en masse nyt tøj med vintyv-figuren:

Vin 2 copy.jpg

Vin 3 copy.jpg

Vin 4 copy.jpg

Vin 5 copy.jpg

Voleur de Vin-vinen er produceret i et begrænset antal og vil ligge side om side med tøjkollektionen hos udvalgte forhandlere. Læs mere på Libertine-Libertines hjemmeside.