Verdens største vulkan fundet i Stillehavet

Verdens største vulkan fundet i Stillehavet

En gigantisk vulkan er fundet i Stillehavet. Navnet er Tamu Massif, den ligger i den nordvestlige del af Stillehavet og er på størrelse med Polen.

Tamu Massif ligger ca. 1.600 km. øst for Japan og er med sin størrelse på omkring 300.000 kvadratkilometer den største vulkan på Jorden og en af de største vulkaner i vores solsystem. Tamu Massifs top ligger ca. 2.000 meter under havets overflade, mens bunden af vulkanen starter ved omkring 6.400 meters dybde. Det skriver National Geographic.

Det er geologiprofessoren William Sager fra Uniersity of Houston, Texas, der de seneste 20 år har forsket i marinegeologi i Stillehavet med særligt fokus på Tamu Massif. Hidtil har man troet, at den store vulkan var sammensat af flere forskellige, mindre strukturer, men i en nyudgivet artikel i Nature Geoscience redegør forskergruppen for deres opdagelse; at Tamu Massif er én gigantisk vulkan.

Og bare rolig: Tamu Massif er inaktiv og der er dermed ikke fare for udbrud. Vulkanen har været inaktiv siden umiddelbart efter den blev dannet i enten den sene Juratid eller den tidlige Kridttid for omkring 145 millioner år siden.

LÆS OGSÅ Russisk vovehals springer ud fra Mount Everest

LÆS OGSÅ Dansk jæger på vej i bil til Kina for at skyde en stenbuk

Se, hvad vi ellers skriver om: Geografi