Sponsoreret af Nilens Jord

En fødselsdag skal ikke forbigås i tavshed. Den skal markeres. Men kan man kaste sig så meget ind i fejringen af én selv, at det tager overhånd? Fx ved at tage fri på dagen? Det bliver diskuteret i det nye afsnit af ’Arbejdstitel’.

Her har den trofaste lytter Rasmus nemlig skrevet ind til programmet. Er det overvurderet eller undervurderet at tage fri på sin fødselsdag, vil han gerne vide.

Det er et godt spørgsmål, som de to værter Kristoffer Dahy Ernst og Oliver Enné tager under kærlig behandling. Oliver Enné lægger for:

”Rent instinktivt er det ikke noget, jeg abonnerer på. Men jeg abonnerer jo samtidig på, at man skal respektere sin fødselsdag og gøre noget ud af det. Når folk siger ’jeg kan ikke holde fødselsdage ud, jeg kan ikke lide opmærksomheden’ … altså, du er ikke Britney Spears. Du har fødselsdag. Bare tag imod et stykke kage.”

Kristoffer er enig. Man skal stå ved sin fødselsdag og lade sig fejre. Han byder ind med sin holdning:

”Hvis jeg møder en person på gaden, som siger ’jeg har fri i dag, for jeg har fødselsdag,’ så tror jeg bare, jeg vil sige ’det er sgu da klasse, at du har brugt en fridag på det.’ Og så snakke videre om, at han sikkert har spist morgenmad eller frokost et sted, eller været ude at løbe en tur eller gjort noget godt for sig selv.”

Kristoffer er ikke i tvivl.  

”Jeg synes altså, det er fedt. Jeg synes, det er undervurderet.”

Oliver er uenig. Fra et professionelt perspektiv vil han blive direkte fornærmet, hvis en samarbejdspartner gør sig utilgængelig med fødselsdag som undskyldning:

”Hvis jeg har gang i et arbejdsprojekt, og nogen siger ’jeg kan ikke holde møde på mandag, jeg har fødselsdag,’ så vil jeg tænke ’grow the fuck up.’”

Oliver forstår, at man skal fejres. Men han trækker grænsen ved at tage fri. Og konkluderer af samme årsag:

”Jeg bliver nødt til at sige, at det er overvurderet.”

Dette afsnit af ’Arbejdstitel’ er sponsoreret af Nilens Jord Men, der er en helt ny hudplejeserie skabt til mænd. Besøg nilensjord.dk, brug koden ’Arbejdstitel’ og få 20 procent rabat på dit køb.