En af de mere dybfølte reaktioner på Daniel Aggers klubskifte til Brøndby kom fra en Liverpool-fan, der i et åbent brev udtrykte sin kærlighed til den danske forsvarer. Som eksempel på Aggers loyalitet med Liverpool skriver han:

”Der er mange spillere, der kysser klubemblemet på deres trøje, når de scorer, men kun du kan kysse en tatovering, der symboliserer din klub.”

Afsenderen refererer selvfølgelig til knoerne på Daniel Aggers højre hånd, hvor han har fået forkortelsen Y-N-W-A – ’You’ll Never Walk Alone’ (titlen på Liverpool-slagsang) – tatoveret.

Spørgsmålet er nu, om den tæt bemalede fodboldspiller har en strategisk plet, hvor han kan få plads til forkortelsen B-T-J-D – ’Brøndby til jeg dør’, altså den her:Mens vi venter på at se, hvad Agger og hans tatovør finder på, har vi samlet en lille oversigt over andre karakteristiske tatoveringer i fodboldverdenen – nogle er flotte, andre underlige og andre igen helt mislykkede:1. Fejlbehæftet eksotisme: David Beckham – ’Vichtoria’
David Beckham har pioneret en del mere eller mindre sejlivede fænomener inden for fodboldmode. Lyse striber, Predator-fodboldstøvler, diamanter i øreflippen og mohawk-frisure er bare et par eksempler. Han var også en af dem, der fik tatoveringer, inden det mere blev reglen end undtagelsen inden for sporten. En af dem var en kærlighedserklæring på underarmen, hans kones navn på sanskrit, Indiens klassiske kultursprog. Desværre gik noget skævt i oversættelsen, og der sneg sig et ekstra h ind, så der står ’Vihctoria’.2. Politisk kontroversiel: Paolo Di Canio – Romersk ørn

Den italienske angriber har aldrig været tilbageholdende med sine højreradikale politiske synspunkter. Den selvudråbte fascist har for eksempel i en periode trodset bødestraf for at udføre en gammel romersk hilsen til Lazio-fans. En hilsen med strakt højrearm, der ligger betænkeligt tæt op ad den, nazister bruger.
Så det undrer ikke, at han på ryggen har en romersk kejserlig ørn, et symbol anvendt af de italienske fascister, og et portræt af diktatoren Benito Mussolini.
  


3. Selvoptaget: Nile Ranger – Ranger

Blackpool-angriberen har kompliceret sin fodboldkarriere med en række kontroversielle hændelser uden for banen, blandt andet homofobiske udtalelser, bødestraf for gadeuorden og afsoning af en straf i et ungdomsfængsel for røveri. At han har fået sit eget efternavn tatoveret i ansigtet gør ikke noget for at opbløde bølle-imaget.
4. Stort blækforbrug: Djibril Cisse – Langærmet tattooundertrøje

Franskmanden er kendt for sin periodiske målfarlighed og sine iøjnefaldende frisurer. Men hvad angår tatoveringer er han i topklasse – helt oppe at konkurrere med Agger. Hans overkrop er et tæt broderi af mørke mønstre, der griber ind i hinanden, og hvor man genkender blandt andet et dødningehoved og et sæt store vinger på ryggen. Senest er angriberen, der har været en del rundt i karrieren, fløjet til den korsikanske klub Bastia.

 

5. To af de helt store: Wesley Sneijder – CL-trofæ og popkonge?

Hollænderen hører ikke til dem, der får angst, fordi der er en ubemalet centimeter hist og her. Til gengæld virker han heller ikke som om, han kaster mange penge efter en dygtig tatovør. Her har han fået skitseret et Champions League-trofæ og sin kone Yolanthe, der ved et nærmere blik har en morbid lighed med Michael Jackson.6. Verdensklasse fornægter sig ikke: Sergio Ramos – Pokaler

Når man nu har vundet alt, hvad der er at komme efter i fodboldens verden, er det klædeligt diskret, at Sergio Ramos har valgt at få sine pokaler, VM og Champions League, såmænd, tatoveret et sted, hvor de ikke under officielle kampe bliver fanget af kameraerne.  7. Krigerisk: Mario Balotelli – Djengis Khan

Han har aldrig gjort noget for at pleje et omdømme som svigermors drøm, den gode Balotelli. Heller ikke her, hvor han får tatoveret en overhængende, guddommelig trussel til alle livets modstandere, lånt fra den grusomme mongolske erobrer Djengis Khan: ”Jeg er Guds straf. Hvis du ikke havde begået forfærdelige synder, ville Gud ikke have sendt en straf som mig over dig.” Hvorfor altid ham? fristes man til at spørge.8. Syndig og from: Ezequiel Lavezzi - Pistol og Jesus

Det er ikke kun Nicki Bille, der aldrig går ubevæbnet ind til en kamp. Måske var Lavezzi endda tidligere ude end danskeren med at få tatoveret en pistol, der stikker op fra bukselinningen. Til gengæld har han ikke brugt blæk på at få den gjort helt færdig. Med latinamerikansk sans for at sammenblande vold, passion og religion har Lavezzi også Jesus og en anden argentinsk helligdom, Maradona, tatoveret på torsoen. Det er Maradona nederst til højre i billedet.10: Historisk notat: Mauricio Pinilla – Straffesparkskonkurrence

Her er vi i den kreative ende af spektret. Den chilenske landsholdsspiller var ikke sen til at reagere og få en tatovering på ryggen af sit skud, der ramte overliggeren i straffesparkskonkurrencen, da Chile tabte til Brasilien i ottendedelsfinalen ved årets VM. Det er selvfølgelig en smagssag, men teksten kunne godt have været en anelse mere underspillet. ”One centimeter from Glory,” står der.
11: Hip benknuser: Daniele di Rossi - advarselsskilt

Det her er vores favorit. Den virker godt visuelt, og ideen er original og viser en fin selvforståelse fra den italienske midtbanespiller, der aldrig har været kendt som en elegantier.