Walther Christensen
Foto: Arkiv Walther Christensen (nummer to fra venstre) med holdkammeraterne i Frem.

Ingen kendte Walther Christensen, men han var muligvis bedre end Laudrup

De, der har set ham spille, siger, han er det største talent, vi nogensinde har haft. Walther Christensen lagde både modstandere og fans ned, men også kvinder og værtshuse. Under krigen blev han skudt, såret, tortureret og dømt til KZ-lejr, og han kom tilbage som en mærket mand. Christian Mohr Boisen fortæller en glemt danmarkshistorie om Walther Christensen, der ville være fyldt 100 år den 23. september i år.

Walther Christensen efterlod sig meget få levende spor. Han havde ingen søskende. Alle holdkammeraterne, på nær én, er døde.

Jeg er tæt på deadline og føler, at jeg har været hele vejen rundt. Jeg har været i Frøslevlejren, i Rigsarkivet, på kirkekontorer, i Folkeregistret og på Frihedsmuseet. Jeg har besøgt to fodboldklubber, lokalhistoriske arkiver og studeret mikrofilm, gamle telefonbøger, bøger og aviser. Jeg har hele tiden tænkt, at det er usandsynligt, at Walther Christensens tidligere hustru skulle være i live. Og hvis hun var, næsten 100 år gammel, hvor meget ville hun så være i stand til at sige?

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her