Voila, ugens liste. Jeg håber, du har vinterferie og ski under fødderne - men hvis ikke, kommer her ugens liste til at trøste sig med. Vi skal rundt om alt det bedste, internettet har at byde på inden for stil og lir. Off we go:
______________________________________________________________________________Vi starter med godt gedigent håndværk og gutterne bag Tanner Goods i Oregon. De har skabt “Nokori Folding Chair”, som jeg er ret vild med. Den er helt igennem håndsamlet, og materialerne er hånd-behandlet mahogni og Chromexcel læder fra øverste hylde. Udtrykket er overvejende japansk minimalisme, hvilket kun er en fordel, når det kommer til møbler.

As always, hav lige et halvt øje på tolden, hvis du beslutter dig for at klikke den hjem.

Pris: 3255,-

______________________________________________________________________________Nick Barclay laver nogle virkelig seje illustrative plakater, og han har netop færdiggjort en ny serie af simple illustreringer af filmklassikere. Hans udvalg spænder mellem alt fra Ringenes Herre til 101 Dalmatiner, og resultatet er vellykket hele vejen rundt. Du kan shoppe plakaterne i tre størrelser: A2, A3 samt “IKEA” hvilket betyder, at størrelsen matcher IKEA Ribba-rammen. Hele herligheden er trykt på mat papir, og du kan i øvrigt med fordel også tjekke Barclays serie af storbyer, der også er fremragende. 

Pris: 150,-

______________________________________________________________________________Og så skal vi til nyeste skud på Olympus-stammen. De har netop løftet sløret for deres bluetooth-linse til smartphones, og selvom det bestemt ikke er den første på markedet, ligner den by far den bedste. Linsen har fået navnet “Air A01”, og det har den, fordi den vejer sølle 147g - og derudover kan den mønstre en solid række features. Air A01 har en 16 megapixels linse, 3x zoom og en lukketid på utrolige 1/16000, for blot at nævne en håndfuld.

Men der hvor Olympus virkelig leverer, er i deres selektion af apps, der kommer sammen med linsen. Hele otte forskellige apps bliver nemlig frigivet, alle med forskellige formål og tekniske specifikationer. Fx. er en af applikationerne udelukket til film, en anden hvis du ønsker at skyde med filter og en tredje, hvis du ønsker at indstille helt ned til exposure, shutterspeed mv. Jeg ejer endnu ikke et kamera, udover det, der sidder i min telefon, og jeg kunne godt være fristet til at investere i denne herlighed. Den bliver kastet i salg 6. marts.

Pris: Uoplyst

______________________________________________________________________________Jeg ved godt, jeg ofte kigger over Øresund og til Acne her på listen, men de laver sgu også nogle fine ting. Som en del af deres SS15 kollektion, har de produceret to ringe, og selvom jeg aldrig har gået med ring før, er jeg begyndt at være en smule keen på ideen. Derfor har jeg også kastet mit blik på Acnes “Ring silver”. Den er produceret i sort oxideret 925 Sterling sølv, og selve produktionen har svenske All Blues stået for. Som et ekstra lille tip, så slår jeg også gerne et slag for Saint Laurents smykker, der skal du bare have markant flere penge op af lommen.

Pris: 1095,-

______________________________________________________________________________Jeg faldt forleden over “Deok” fra Burgundy Assemblage, der udover at have et vildt navn, også producerer dette virkelig flotte tablet-sleeve. Det består hovedsageligt af kalveskindslæder med detaljer af 100% Merino-uld og ruskindssyninger. Deok kommer i to størrelser, så det går til langt de fleste tablets, og derudover kommer sleevet også i to farvekombinationer: cream og turkis samt brun og sort. Især sidstnævnte er utrolig flot - men prisen er også derefter.

Pris: 1550,-

______________________________________________________________________________Apropos høj pris, kommer der er et godt eksempel derpå. Britiske Duffy London har begået et sofabord, der koster en mindre årsløn, men ikke desto mindre er det eddermame flot. Det er blevet døbt “Abyss Table” og er inspireret af havets dybder. Bordet er håndlavet fra bunden med udelukkende “etisk-korrekte” materialer, og både behandling af træ såvel som glas er naturligvis af allerhøjeste kvalitet. Abyss Table er kun lavet i 25 eksemplarer, men det bliver sgu nok ikke udsolgt lige med det første. Og hermed fik vi også lige et skud ekstravagance på ugens liste…

Pris: 160.000,-

______________________________________________________________________________Nu skal vi til en designer med det mundrette navn Tsung Chih-Hsien, der er manden bag “Mini-Power”. Projektet indbragte ham en prestigefyldt Red Dot Award, og selvom det stadig er på konceptstadiet, vil jeg alligevel slå et slag for det her på listen. Essensen af Mini-Power er små batterier til iPhone i pap, der har henholdsvis to, fire og seks timers batterilevetid, og ideen er på sigt, at når man har brugt dem, kan man enten genoplade dem, eller finde en kiosk/købmand, der forhandler dem, og bytte dem. 

Ideen er god, og efter hvad jeg kan forstå på rygterne rundt omkring på nettet, så er det vist rimelig plausibelt, at konceptet bliver skudt i gang i udvalgte lande på et tidspunkt. Jeg anbefaler i hvert fald, at du holder et halv øje på Mini-Power.

Pris: Uoplyst

______________________________________________________________________________Indrømmet, det næste vi skal til, er en smule anderledes, men ikke desto mindre smart. Generelt trives luftbårne bakterier bedst i tør luft, og derfor er “Bottle Humidifier” af 11+ smart. Bottle Humidifier er en fugter, hvis formål er at bringe fugtbalancen op i rum, hvor der er tør luft - derved bidrage til et renere miljø omkring dig. 

Udover det smarte formål, er designet virkelig flot og raffineret - så ja, opfordringen er hermed givet videre.

Pris: ca. 600,-
______________________________________________________________________________Oooog, så er vi i mål med ugens liste. Jeg har det på min bucket list, at jeg før eller siden skal lære lidt basis omkring grafisk design, og indtil jeg får gjort noget seriøst ved det, er der her en bog, som har fået en god portion positiv omtale. Forfatteren er Phil Cleaver, og bogen har fået titlen “What They Didn’t Teach You In Design School”. Den tjener som en guide til at blive selvstændig i branchen, og giver et indblik i alt fra skabelsen af portfolio til, hvordan du sender en invoice og til basis forståelse af specifikt software design.
 
Pris: 144,-

LÆS OGSÅ: Det ønsker vi os i denne uge #8

LÆS OGSÅ: 15 apps-anbefalinger

LÆS OGSÅ: Det ønsker vi os: Rejseudgaven