Hvis man virkelig vil teste sit parforhold og mentale sundhed, skal man blot købe et kæmpe skab fra Ikea og sætte sig for at samle det en lørdag eftermiddag. Det starter som en invasion af Rusland i højt humør, men ender med, at man klynkende og fuld af livslede må leve med et skævt resultat og smide de dusinvis af overskydende skruer og særlige Ikea-dingenoter ud.

Men nu kommer Ikea selv til undsætning, siger de. De har opfundet møbler, der efter sigende helt enkelt kan klikkes sammen. Glem alt om søm og skruer. De enkelte dele passer sammen som et puslespil. Godt for miljøet – og dit liv.

Ikea opfandt først systemet tilbage i 2014, hvor man har testet på dette skab.

Og nu er planen, at det skal rulles ud til hele møbel-kollektionen.

Jeg har taget et bord, der før tog 24 minutter at samle, og nu tog det mig kun tre minutter at klikke på plads, siger Ikeas supply-manager, Jesper Brodin til arkitektur- og designsitet Dezeen.com.
 

Der bruges heller ikke lim, og møbler kan skilles ad og klikkes sammen igen. Det er udviklet i den erkendelse af, at vi flytter flere gange i dag. 

”Der vil formentlig stadig være noget, du skal samle selv. Men de store møbler vil blive med den nye teknik,” fortæller Jesper Brodin.