Samler du på unikke vine? Så ved du også, at det ikke er den billigste hobby, du har udvalgt dig.

Derfor lader du dig måske heller ikke skræmme af en kommende dansk auktion, hvor der udbydes to flasker til en samlet minimumsværdi på omkring én million kroner.

Vinene bliver i øjeblikket opbevaret i en armeret og atombombesikret beskyttelsesbunker under Carlsbergs tidligere bryggeri i Carlsbergbyen i København. Det er den danske vinkælder- og onlineshop, UrbanWineBox, som passer på dem. UrbanWineBox opbevarer knap 60.000 eksklusive flasker vine for danske og udenlandske kunder.

Og nu har en af kunderne bedt virksomheden om at stå for et salg på UrbanWineBox' webshop. Der er tale om to Melchiorflasker på hver 18 liter. Vinene er fra Château Cheval Blanc i Saint-Émilion i Bordeaux.

“Cheval Blanc er én ud af bare fire vinproducenter i området, der har gjort sig fortjent til den højeste rang som Premier Grand Cru Classé A. De to flasker er fra henholdvis 2000 og 2005,” siger Mathias Axel Laugesen, der er adm. direktør i UrbanWineBox, i en pressemeddelelse.

Vin 1.jpg
Mathias Axel Laugesen, adm. direktør, UrbanWineBox, her fotograferet foran de to vine.

Du behøver ikke at købe flaskerne samlet. Buddene på Château Cheval Blanc 2005 starter ved 468.750 kroner inkl. moms, mens startbuddet på den fem år ældre flaske lyder på 562.500 kroner ink. moms.

Det gør kun vinene endnu mere sjældne, at de er tappet på 18-liters flasker. Og de store flasker betyder, at vinen ældes både bedre og langsommere og dermed kan blive endnu mere værd i fremtiden.

“Vi oplever flere og flere, der ikke køber vin for at nyde den her og nu, men ser det som en investering på lige linje med guld, aktier og ædelstene. Da begge flasker bare bliver bedre og bedre og mere økonomisk attraktive som tiden går, er jeg ikke bleg for at kalde det for en helt unik investeringsmulighed,” fortæller Mathias Axel Laugesen.