Tarteletter
Foto: Anne Marie Jo

Opskrift: Den ultimative forårstartelet

Ordet tartelette kommer fra fransk og betyder lille tærte. Den kommer i både i en sød og i en salt version. Her i Danmark er det dog den salte udgave, vi har kastet vores kærlighed over, og vi har udviklet vores helt egen klassiker med høns i asparges. Der spises mere end tre gange så mange tarteletter i Jylland som på Sjælland, og for mange er det ligefrem en yndlingsret, som kan spises året rundt på trods af sin bastante butterdejs-skal og tunge hønsesauce. Vi har lavet en lidt lettere forårsversion med sprød filodej og sæsonbetonet fyld bestående af asparges, rejer og stenbiderrogn – dog stadig med den velkendte opbagte sauce, som mor lavede den!

printer Print
preparation Total: en time
plate 4 personer
Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her