Der er godt nyt til dig, der ikke nødvendigvis er kontortypen. Hvis du drømmer om et aktivt arbejdsliv, som ikke kræver, at du sidder stille bag en skærm på støvede direktørgange, men stadig gerne vil have et job, der giver en god sum penge i slutningen af måneden, så har vi fundet 15 bud på de højest betalte jobs i Danmark i øjeblikket.

Der findes masser af muligheder derude, og der kommer hele tiden flere til. I fremtiden vil vi se flere godt betalte ikke-kontor jobs inden for brancher som underholdningsbranchen, design-, og film- og mediebranchen, mener Henning Jørgensen, der er professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet.

LÆS OGSÅ: PET søger unge smarte fyre i kampen mod terror

”Der er kommet en masse nye aktiviteter til de seneste år, specielt inden for brancher med immaterielle ydelser, der ikke kan måles og vejes som fx underholdningsbranchen," siger Henning Jørgensen og fortsætter:

”De er vanskelige at registrere i statistikken. Vi ser dem nok først omtalt i statistikkerne om ti år. Prøv fx at se på, hvor lang tid der gik, inden Dansk Statistik fandt ud af, der var noget, der hed it-medarbejder og it-designer. Alligevel var det en vækstbranche uden lige."

Masser af jobs med udendørspotentiale
Der er grænser for, hvor meget fx dagligvarebranchen kan vækste, da der er naturlige grænser for, hvor meget vi kan fylde i os, mener Henning Jørgensen. Oplevelsesøkonomi er ifølge forskeren vækstbåret – og behovet for den slags er næste umættelig.

LÆS OGSÅ: To unge iværksætter fra Aarhus vil slå igennem i Los Angeles

”I øjeblikket kommer der også nye jobs frem. Fx dronefører det kan man sikkert først registrere om 10 år. Og der vil sikkert være masser af andre jobs med udendørsaktiviteter, hvor du ikke sidder bag et skrivebord. Og de bedste de kan få et vældig godt betalte jobs”.

Dem man dog i øjeblikket kan finde i statistikkens højeste ende er følgende jobs. Udvælgelsen er ikke udtryk for en udtømmende liste. Tallene bygger på et statistisk uddrag fra Dansk Statistiks databank og på en udvælgelse af de jobs, der resulterer i den højeste månedsløn i gennemsnit før skat og inklusiv pension.

LÆS OGSÅ: Telefonsælgeren: Sådan tjente jeg min første million

Disclaimer: Man kan argumentere for, at det ville være mere relevant at regne gennemsnitsindkomsten ud efter medianen, men Dansk Statistik har valgt at regne med gennemsnittet i stedet.Pilot

Ca. løn pr. måned 89.200kr
Jobbeskrivelse: Person, der styrer en flyvemaskine, helikopter eller andet luftfartøj. Fx erhvervspilot, luftkaptajn eller en astronaut.

Speciallæger
Ca. løn pr. måned 76.600kr
Jobbeskrivelse: Læge med specialfelt. Fx børnelæge, kirurger, overlæger, psykiater narkoselæger eller radiologer.

Bliv ven med Euroman på Facebook

Boreingeniør
Ca. løn pr. måned 63.400kr
Jobbeskrivelse: Ingeniører med speciale i boreanlæg, minedrift og beslægtede områder.

Farmaceut
Ca. løn pr. måned 61.000kr
Jobbeskrivelse: Akademiker uddannet i farmaci. Oftest beskæftiget inden for medicinalbranchen med fremstilling, produktion, udvikling, salg og forskning i lægemidler.

Kemiingeniør
Ca. løn pr. måned 60.000kr
Jobbeskrivelse: Person, der beskæftiger sig med kemiske processer og fremstillingen af kemiske produkter ofte i laboratorier.

Tekniker inden for boreanlæg og minedrift
Ca. løn pr. måned 59.300kr
Jobbeskrivelse: Teknikeruddannet inde for fx naturgas, offshore-platform, raffinaderier, og undervandsboring.Landmand
Ca. løn pr. måned 57.000kr
Jobbeskrivelse: Landmænd med ansvar for større landbrug fx godsejere. Ledelse af produktion i landbrug og skovbrug.

Tandlæge
Ca. løn pr. måned 57.200kr
Jobbeskrivelse: Person der er uddannet og autoriseret til at forebygge og behandle sygdomme i mund og tænder.

LÆS OGSÅ: 7 ting der får dig til at lyde dummere end du er

Vurderings- og takseringsarbejde
Ca. løn pr. måned 56.800kr
Jobbeskrivelse: Person der arbejder med skadevurdering eller vurdering af antikviteter. Fx en auktionarius, en brandkonsulent eller en havariassistent.Boreanlægsarbejder
Ca. løn pr. måned 54.300kr
Jobbeskrivelse: Person der arbejder med olie- eller gasboring. Fx en boremester.

Tekniker inden for skibsfart
Ca. løn pr. måned 50.900kr
Jobbeskrivelse: Teknikeruddannet person der arbejder som fx maskinchef eller maskinofficer.

Dyrlæge
Ca. løn pr. måned 47.700kr
Jobbeskrivelse: Privatpraktiserende dyrlæger enten med egen dyreklinik eller ansat på en dyreklinik, dyrehospital eller lignende.

Officer
Ca. løn pr. måned 48.100kr
Jobbeskrivelse: Militær leder af højeste rang. Alsidigt job med indsigt i moderne virksomhedsledelse, diplomati og krig.

Politimand
Ca. løn pr. måned 46.700kr
Jobbeskrivelse: Højere rangerende politimand inden for undersøgelsesarbejde. Fx detektiv, kriminalinspektør, politikommissær.

Psykolog
Ca. løn pr. måned 44.900kr
Jobbeskrivelse: Psykolog beskæftiget fx inden for arbejdspsykologi, børnepsykologi, klinisk psykologi eller som psykoterapeut.

LÆS OGSÅ: USA's ambassadør: I er elendige til at gøre reklame for jer selv

LÆS OGSÅ: Sådan skal du opbygge det perfekte CV

LÆS OGSÅ: 8 ting Mad Men har lært os om karriere