Boganbefalinger_9788740085068.jpeg.jpg’Troldmanden fra Kreml’  

Den italiensk-schweiziske politolog Giuliano da Empoli har skrevet en af de seneste års stærkeste (og mest overrumplende) bøger med sin fiktive, men endog særdeles virkelighedstro fortælling om spindoktoren og rådgiveren Vadim Baranov.

I ’Troldmanden fra Kreml’ kommer vi med ind i de mest hemmelige gemakker i den russiske magtsfære, og samtidig oprulles det moderne Ruslands historie siden Murens fald på fascinerende vis. I et ekvilibristisk og legesygt, men på samme tid syleskarpt sprog, viser Da Empoli os nye sider af magtspillet i Kreml, og ikke mindst skildringen af Vladimir Putin, der blot omtales som ’Zaren’, er mesterlig.

Er udkommet på Politikens Forlag.

Boganbefalinger_elon_musk_3[1].jpg’Techmogulen Elon Musk’

Vi har hele to bøger om Elon Musk med i denne måned. Denne er skrevet af den danske erhvervsjournalist Ole Hall, som portrætterer manden bag SpaceX og Tesla, der senest ud af det blå ændrede Twitters navn til X.

En mand, som uhyre effektivt er kommet til penge og magt i den moderne, globaliserede internet-økonomi. Men hvordan bygger Elon Musk sine virksomheder? Og hvilke metoder og ledelsesværdier på tværs af industrier gør egentlig Musk i stand til at sætte sine konkurrenter til vægs og få investorerne til at kaste milliarder efter ham?

Udkommer 8. september på Grønningen 1.

Boganbefalinger_Elon Musk_Walter Isaacson.jpg’Elon Musk’ 

Den anden aktuelle biografi er skrevet af den amerikanske professor Walther Isaacson, en af de største inden for genren. Isaacson har tidligere blandt andet begået biografier om Albert Einstein og Steve Jobs, og undervejs i forløbet med at blive klogere på Elon Musk, hvilket nok ikke har været en helt let opgave, har Isaacson fulgt i hælene på iværksætteren i to år.

Han har desuden interviewet Musk selv, samt hans familie, venner, kolleger og fjender. Har man derfor en umættelig sult på fænomenet Elon Musk, er der rigeligt at give sig i kast med lige nu.

Udkommer 12. september på Gutkind.