2017 var endnu et godt serie-år.

Der er god grund til at tro, at 2018 bliver lige så godt eller endnu bedre. For selv om vi må undvære de næste sæsoner af ’Game of Thrones’ og ’Stranger Things’, ser udvalget i det kommende år særdeles spændende ud.

Vi har her samlet de serier, som vi især glæder os til:

’Lovesick’ - sæson 3

I ‘Lovesick’ følger vi karakteren Dylan, som i jagten på den evige kærlighed får klamydia og efterfølgende må give samtlige partnere fra tidligere forhold besked om sygdommen. I den kommende sæson forsøger Dylan og hans venner Evie og Luke fortsat at navigere i kærlighedens verden i en skildring af 20’ernes romancer. Traileren til sæson 3 er endnu ikke kommet ud, men du kan tage et kig på sæson 2 herunder.

Premiere 1. januar på Netflix.

’Divorce’ – sæson 2

En af de seneste års mest positive overraskelser er denne komedieserie om et ægteskab i opløsning. Skilsmissen som begivenhed er skildret mange gange, men alligevel formår serien at gøre det på en både rørende og morsom facon. Thomas Haden Church, der også var fænomenal i ’Sideways’, spiller den ulykkelige og til tider lettere tumpede ægtemand, mens Sarah Jessica Parker er irriterende, intrigant, men samtidig sympatisk. Se den, før du ringer til skilsmisseadvokaten.

 ’Divorce’ har premiere på HBO i januar.

’Baskets’ – sæson 3

Historien om den på alle måder mislykkede klovn, spillet af Zach Galifianakis, er en af de sjoveste serier lige nu. Egentlig er han uddannet på et fint klovneuniversitet i Frankrig, men må sande, at efterspørgslen efter den salgs ikke længere er særlig stor. Derfor spørger han sin veninde, om de ’Killer Clowns’, der går rundt og skræmmer folk, får betaling for det. Serien har Louis CK som executive producer, og det er i skrivende stund usikkert, om anklager mod komikeren for seksuel chikane vil påvirke serien.

Premiere 23. januar (uklart, hvornår den kommer til Danmark på Viasat).

’The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story’

Første sæson af denne serie med virkelige retsdramaer som omdrejningspunkt tog udgangspunkt i sagen om O.J. Simpson med stor succes. Denne gang handler det om mordet på designeren Gianni Versace begået af massemorderen Andrew Cunanan. Den anerkendte designer blev skudt i sit hjem i 1997, og hans endte som Andrew Cunanans femte og sidste offer. Det er endnu uklart, hvorfor Versace blev myrdet, men måske kommer vi her nærmere et svar.

Premiere 17. januar på Netflix.  

'Comedians in Cars Getting Coffee Collections'

Siden 2012 har alt fra Larry David til Barack Obama gæstet Jerry Seinfelds show ‘Comedians in Cars Getting Coffee’ - og som navnet antyder, kører Seinfeld og hans gæster, som ofte er komikere, rundt, drikker kaffe og småsnakker, hvilket udgør en særdeles underholdende kombination. Serien får 24 nye afsnit, som kan ses eksklusivt på Netflix - og streamingtjenesten har lovet, at samtlige gamle sæsoner også vil blive tilgængelige.

Premiere 5. Januar på Netflix.

'Homeland' - sæson 6 og 7

Adskillige måneder siden den seneste sæsons afslutning er CIA-agenten Carrie Mathison tilbage i New York, hvor hun bor med sin datter og arbejder for en organisation, der hjælper muslimer, som lever i USA. Handlingen foregår mellem valget og indsættelsen af en ny, kvindelig præsident - og en ny terrortrussel melder sig.

Sjette sæson får premiere 16. januar på Netflix, mens sæson 7 kommer i USA til februar.

High Maintenance – sæson 2

Den stille og sympatiske hash-pusher, der blot går under navnet The Guy, kører på sin cykel ind og ud af de mange forskellige menneskers liv, der lever (og ryger) i New York. Hvert afsnit er en lille historie om en skæbne i byen, hvor The Guy nogle gange, og nogle gange slet ikke, spiller en mindre rolle. På samme måde er selve hashen også en mindre ting. Men det skaber en sjov ramme om alle disse usædvanlige normale mennesker, der lever ved siden af hinanden i en storby, hvor hvert enkelt lille menneske indeholder en stor historie.

19. januar på HBO.

Altered Carbon –Sæson 1

’Lev evigt i den krop, du fortjener’. Det er det besnærende slogan for den virksomhed, som tilbyder evigt liv i den nye sci-fi-serie fra Netflix. Her kan man få downloaded sin bevidsthed, der kan placeres i et nyt tiltrækkende hylster. Det er selvsagt aldrig helt uproblematisk, selv ikke flere hundrede år ude i fremtiden, hvor serien udspiller sig. Seriens hovedrolle er en tidligere oprørssoldat, hvis sind har været fængslet i århundrede, men nu bliver genoplivet for at opklare et mord.

Premiere 2. februar på Netflix.

Ash vs Evil Dead - sæson 3

Sam Raimis Evil Dead-univers fra starten af 1980'erne forenede splat og humor på genial vis. Det er også Raimi (der siden er blevet en stor Hollywood-instruktør), som har været med til at udvikle denne serie, der også har filmseriens stjerne Bruce Campell i hovedrollen. Serien er en opfølger til filmene og foregår 30 år efter, vi sidst så Bruce svinge motorsaven mod monstres hoveder. Det lyder lidt fjollet, og det er det også – og ganske fornøjeligt.

Premiere til februar på C More.

’Waco’ – sæson 1

Der er 'True Detective'-vibes over 'Waco', der kommer i seks afsnit. Handlingen, der er skabt på en virkelig historie, udspiller sig i 1993, hvor den lille by Waco i Texas kommer på verdenskortet. Forbundspolitiet mistænker den religiøse sekt Branch Davidians og deres leder David Koresh for at være i besiddelse af flere våben. Sekten barrikaderer sig, hvilket får FBI til at overtage sagen. Der går 51 dage, før de stormer stedet med tåregas og sprængstof, der koster 76 af sektens medlemmer livet. 

Premiere på Paramount Network i USA i januar.  Serien er endnu ikke annonceret i Danmark på en streamingtjeneste.

 

’X-files’ – sæson 11

Scifi-mysterieserien fra 1990’erne blev vakt til live igen i 2016 efter 14 års pause, hvilket var til blandede modtagelser. Men der kommer også en sæson 11, hvor vi kan opleve de to FBI-agenter Fox Mulder og Dana Scully efterforske flere paranormale aktiviteter. Den kommende sæson bliver fortalt i 10 afsnit.

Premiere 4. januar på Viaplay.

 

‘The Handmaid’s Tale’ - sæson 2

Første sæson af fremtidsdystopien, hvor en kristen sekt har overtaget herredømmet i USA og de resterende kvinder, der stadig kan blive gravide, vakte både uhygge og stor begejstring. Hele otte Emmy-priser vandt serien, blandt andet hovedprisen for Bedste Dramaserie. Det bliver spændende at se, hvordan skaberne følger op på succesen til foråret, når sæson 2 vises. 

Premiere til april på HBO.

Disse serier forventer og håber vi også får premiere i 2018:

'Taboo' - sæson 2

'Mindhunter' - sæson 2

'The Office' (USA) - sæson 10

'Peaky Blinders' - sæson 5

'Making a murderer' - sæson 2