Du har ligget stille på stranden, daset i hængekøjen og drukket kulørte drinks hele sommeren, og pludselig afslører et ubehageligt kig i spejlet, at det ikke har været uden omkostninger. Strandkroppen, som du naturligvis brugte hele foråret og store dele af vinteren på at opbygge, er forsvundet, og fedtet har igen indfundet sig på sidebenene.

Du beslutter derfor, at det er tid til at genoptage løbetræningen og spenderer en mindre formue på løbetøj, så ingen kan anklage dig for at se utjekket ud, når du lunter rundt i byen, skoven eller rundt om søen med tungen hængende ud af halsen. Og hvis du virkelig vil ligne en, der tager det her seriøst, må du naturligvis også anskaffe dig et løbeur.

Men er det virkelig nødvendigt, spørger du. Svaret er selvfølgelig nej, men uanset om du har højtravende maraton-ambitioner eller blot er en gennemsnitlig motionsløber, kan et løbeur været et nyttigt værktøj til at holde styr på din træning.

Tilhører du førstnævnte gruppe, kan det sagtens betale sig at punge ud for en af de dyre modeller, der er pakket med funktioner, men der findes heldigvis også mere betalelige udgaver til de knap så ambitiøse.

I alle tilfælde skal løbeuret indeholde en pålidelig GPS og en tidtagningsfunktion, så du kan måle de to vigtigste ting: Hvor langt du har løbet, og hvor lang tid det tog.

Derudover bør du også være opmærksom på både batterilevetid og komfort, når du vælger løbeur. Uret skal helst være let og af et materiale, der kan tåle vind, vejr og masser af sved. Kig også gerne efter et ur, der kan afspille musik, hvis du vil forsøde løbeturen med dine yndlingsnumre.

I den mere nørdede ende findes løbeure, der kan fortælle dig om alle tænkelige aspekter af din træning, fra pulsmåler og indbyggede træningsprogrammer med detaljeret progression til informationer om din løbestil og anbefalet restitutionstid. Men så er prisen som regel også derefter. Her er fem løbeure til ethvert behov: 

Fitbit Ionic
Adidas Edition
2.699 kr. hos power.dk

Timex Ironman
850 kr. hos timex.co.uk

 

Garmin fenix 5S Plus
6.699 kr. hos garmin.com

Apple Watch Nike+
2.799 kr. hos apple.com

Suunto Spartan
Sport Wrist HR Baro
3.699 kr. hos pulsure.dk

LÆS MERE: Nicklas Bendtner om sine rejseritualer: ”Jeg foretrækker helt klart at rejse alene”

LÆS MERE: Iværksætterne: Fordele og ulemperne ved livet som iværksætter

LÆS MERE: Redaktionen anbefaler: 6 skarpe magasiner til læseferien