Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Aston Martin DB4GT Zagato

Foto: Bonhams

Aston Martins DB4GT Zagato er officielt den dyreste britiske bil nogensinde

Den gamle sportsracer, der blandt andet er blevet kørt af Formel 1-legenden Jim Clark, listede sig op på 85 millioner kroner ved auktionen.

Det er ikke hver dag, at en bil bliver solgt for 85 millioner kroner. Selv ikke for en Aston Martin. Ikke desto mindre var det det, der skete til Goodwoods 50. auktion, hvor en Aston Martin DB4GT Zagato fra 1961, blev solgt til en anonym europæisk rigmand for netop det beløb.

Den flaskegrønne sportsracer er dermed den dyreste britiske bil nogensinde. Bilen er i perfekt stand, fordi den har stået hos en meget omhyggelig familie siden 1971. Og så er bilen én af kun to udgaver af den legendariske model, hvilket helt klart har trukket salgsprisen op.

Men med til historien er også, at den blev kørt af den tidligere Formel 1-stjerne Jim Clark, som kørte raceren til både RAC Tourist Trophy-løbet og det 1.000 kilometer lange Montihery-løb i Paris. Det er blandt andet derfor, køretøjet er en af de mest eftertragtede Aston Martin-modeller fra 1960’erne, og nu er blevet solgt for det overdrevne beløb.

LÆS OGSÅ: Graus anmeldelse af Maserati Levante: "Det er en bil med attitude"

LÆS OGSÅ: Se Johan Bülows biler gennem karrieren

LÆS OGSÅ: Her er Jonas Schmidts biler gennem karrieren