Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Sverige Airbnb

Foto: Image Bank Sweden

Sverige Airbnb Visit Sweden

Sverige har sat hele landet til leje på Airbnb

Kunne du tænke dig at leje et land?

Sveriges officielle turistkontor Visit Sweden tager utraditionelle midler i brug, når de skal promovere vores broderland mod øst.

Sidste år lancerede de kampagnen ’The Swedish Number’, en telefonlinje hvor alle i hele verden kan ringe til et telefonnummer og blive stillet om til en tilfældig svensker, der kan fortælle om sit land. Og nu har Visit Sweden i samarbejde med Airbnb sat hele Sverige – altså hele landet – til leje på udlejningsportalen.

Formålet er at promovere den svenske allemandsret, der betyder, at alle – i modsætning til Danmark – har ret til at færdes, tænde bål og overnatte næsten overalt i den svenske natur under hensyntagen til miljø, mennesker og dyr. På Airbnb kan man derfor finde ni forskellige udlejningsannoncer med alt fra et skovophold i Värmland i det midtvestlige Sverige til en tur i bjergene i landets allernordligste egne. 

Kampagnen ledsages af en video, hvor en svensk mand ved navn Åke fortæller om sin bolig, der altså er hele landet. Poolen er de 100.000 svenske søer, badeværelset er en svensk skov, og terrassen er en klippe med udsigt til nordlys. Se hele videoen her: