Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Euroman Weekend: “De danske restauranter har mere brug for dig end nogensinde før”

Foto: Restaurant 108 Restaurant 108 lukker d. 30. september. Her ses deres nuværende menu.

Euroman Weekend: “De danske restauranter har mere brug for dig end nogensinde før”

Restauranterne lider, turisterne er væk, og det er op til os nu at fylde de tomme pladser ud, skriver journalist Magnus Fuglsang Søgaard i denne uges Euroman Weekend.

Skriv dig op til Euroman Weekend her.

Efter en sommer, hvor vi igen fik lov til at gå på restaurant, så vi kunne bedøve vores bekymringer og udskyde den uundgåelige svære tid, som hele HORESTA-branchen står over for, blev den barske virkelighed tværet ud i ansigtet på os alle, da den anerkendte michelinrestaurant Restaurant 108 mandag måtte annoncere, at de lukker. 

Den sørgelige nyhed må få alarmklokkerne til at ringe og minde os om, at selvom Restaurant 108 har Noma i ryggen og en stjerne på døren, så er der ingen, der har helle. 

Sommeren var et kunstigt åndedræt, men nu er det tid til at vågne op og huske hinanden på, at det virkelige slag skal slås til efteråret og vinteren. De få turister, vi havde over sommeren, forsvandt, inden vi kunne nå at sige ”hjælpepakker”, og der står ikke et nyt hold klar til at tage over. Vi er alene. 

Men med opbrud vil der altid komme nybrud. Stien er lagt til at skabe en stærkere spise ude-kultur og dermed give de danske restauranter muligheden for at lave mere af deres omsætning på danske kunder, frem for de gastroturister, der i sandhed har været gødningen til den spirende madscene herhjemme. 

Vi er mange, der er stolte af, at Danmark er blevet en gastronomisk supermagt, men det er ikke nok, at vi blot hylder de danske restauranter. Ord skal forvandles til kolde kontanter, hvis vi skal sørge for, at den danske restaurantscene kommer ud med bare det halve af skindet på pølsen. 

Så smid færdigretterne tilbage i fryseren, og tag dine nærmeste under armen. De danske restauranter har mere brug for dig end nogensinde før. 

Vi ses derude.