De 8 bedste spisesteder på Sardinien

Danskerne har ikke for alvor opdaget Sardinen, endsige øens autentiske hyrdekøkken, der hylder princippet poco é meglio, mindre er mere. Det skal være slut nu, hvor gastrotipper dig til øensbedste spisesteder.

De 8 bedste spisesteder på Sardinien
Offentliggjort

Sardinien smager især af:

- Porceddu, helstegt grisebasse – barbequens konge

- Malloreddus, en lokal pastatype vendt i pølseragout, alla campidanese

- Aragosta, hummer – på spansk manér med tomat og løg

- Pan carasau, vaffelsprødt brød direkte fra stenovnen

- Mirto, hyrdernes violette gibbernakker lavet på myrte og god tid

- Culurgiones, en raviolitype fra højlandet med et hjerte af kartoffel og mynte

- Pabassinas, søde kager på druemost og korender

- Seadas, friterede kager med honning og ostefyld – desserternes primadonna

- Casu marzu, pecorinospecialiteten med larver

- Cannonau, den lokale drue, der triumferer på skråningerne i det centrale Sardinien

- Zuppa gallurese, pecorino og carasau-brødet druknet i lammeboullion

- Bottarga, skarpe og røgede fiskearomaer fra mullens kaviar

- Fainé sassaris, genovesisk foccacia- arv bagt på kikærtemel

- Couscous, kanel og nellike på San Pietro

- Fennikelfrø, bladselleri og radise – sardernes udgave af wasabi og ingefær

Se Sardiniens 8 bedste spisesteder