elBulli udgiver kogebog med hverdagsmad
Ny kogebog inviterer dig til p-mad med Ferran Adrià og resten af holdet på den verdensberømte (og midlertidigt lukkede) restaurant elBulli.

Og du kan være ganske rolig. Du kan hverken se frem til molekylærgastronomiske eksperimenter eller flere timer bøjet over gryderne - tværtimod er det let tilgængelig hverdagsmad som Ferran Adrià præsenterer - endda i et lidt 80'er inspireret trin-for-trin format. Her er tale om rustikke og enkle måltider, som ossobuco, mandelkage og spejlæg med asparges.
Det er nu egentlig ikke så overraskende, for selvom restuaranten og Adrià igennem årtier har lagt et stykke revolutionerende gastronomisk arbejde for dagen, så er der altså ikke tid eller mulighed for at gå all the way også på p-mads fronten. Her handler det om den nemme, hurtige og velsmagende hverdagsmad.
Dog bliver der (naturligvis, fristes man til at sige) spist tre retter, og kniber det med kreativiteten, når du får gæster i privaten, så skulle de næste 31 middagsselskaber være på plads, for det er antallet af tre-retters 'måltider' som bogen guider dig igennem.
Udover de heldige få med en reservation på elBulli, spiser også restaurantens op imod 75 ansatte dagligt på restauranten. Gennem 3 år har Eugeni Diego, en af chefkokkene, sammen med Ferran Adrià udviklet og arrangeret opskrifterne til det daglig familiemåltid. På et tidspunkt opstod ideen om at andre restauranter såvel som privatpersoner kunne få gavn af deres arbejde.
Det er ambitionen, at det ikke skal kræve særlige forkundskaber at følge opskrifterne. Det samme principgælder også på ingredienslisten, hvor størstedelen er til at få i et velassorteret supermarked eller lign., uafhængigt af hvor i verden man måtte befinde sig.
Hver menu præsenteres på en ternet dug eller en træbordplade. Intet sølvbestik og stivede servietter her.
Om elBulli: I starten af efteråret 2011 lukkede restauranten på den spanske costa brava kyst med den verdensberømte kok Ferran Adrià ved roret, med planen om at genåbne i løbet af 2014 som kreativitetscenter.