En ret, der imponerer hele middagsselskabet: Sådan laver du champagnedampet rødtunge

Hvis nu du tilfældigvis har lidt champagne, du ikke ved, hvad du ellers skal bruge på, bringer vi her Christoffer Sørensens opskrift på champagnedampet rødtunge med muslingesauce.

En ret, der imponerer hele middagsselskabet: Sådan laver du champagnedampet rødtunge
Offentliggjort

Ingredienser

Champagnedampet rødtunge

En hel rødtunge af god kvalitet

Kryddderurter

Smør

Champagne

Muslingesauce

Et net muslinger

100 gram smør

1 deciliter fløde

Hvidvinseddike

Champagne

Salt

Hvid peber

Sådan gør du:

Champagnedampet rødtunge

  1. Rens rødtungen fra indvolde og overskydende blod. Hvis man foretrækker det, kan man bede sin fiskehandler om at gøre det for en.
  2. Læg rødtungen på bagepapir og læg to klatter smør og forskellige krydderurter efter eget valg ovenpå fisken – fx bruger Christoffer Sørensen gerne citronverbena, rosmarin og citrontimian.
  3. Top fisken med lidt champagne.
  4. Put et nyt stykke bagepapir ovenpå fisken, så det danner et låg.
  5. Put fisken i ovnen ved 180 grader. Den skal have, til den er færdig, hvilket er i omegnen af femten minutter. Når skindet nemt kan slippe fileterne, er rødtungen færdig.

Muslingesauce

  1. Skyld og vask muslingerne godt.
  2. Damp muslingerne under låg i en gryde med champagne, til muslingerne har åbnet sig og smidt deres væske.
  3. Sigt væsken fra og reducer den til en tiendedel.
  4. Tilsæt 100 gram smør og en deciliter fløde til den reducerede muslingesaft.
  5. Smag til med champagne, hvidvinseddike, salt og hvid peber.
  6. Stavblend saucen lige op til servering.