Lam med spinat og fennikel
1 ½ kg lammekølle
5 løg
6 grønne chilier
4 spsk. finthakket ingefær
4 spsk. finthakket hvidløg
1 spsk. fennikelfrø
6 nelliker
10 sorte peberkorn
5 cl olie
Yoghurt-krydderiblanding – se opskrift
1 hel fennikel
3 håndfulde frisk spinat
2 tomater
½ l vand
Skær lammekøllen i tern – gerne med lidt ben.
Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Hak chilierne groft. Varm olie op i en stor gryde, og brun først løgene lidt, og tilsæt derefter alt undtagen kød. Når løgene er blevet mørkebrune – under omrøring – kommes kødet i og brunes med – også under omrøring – i 10 minutter.
Tilsæt yoghurtkrydderiblandingen, og lad kødet simre med den i 12-15 minutter.
Tilsæt fennikel skåret i mundrette stykker, og renset, afdryppet spinat, grofthakkede tomater og vand. Og rør godt i retten.
Skru ned for varmen, og lad retten simre færdig under låg i ca. 20-30 minutter, eller til kødet er helt mørt. Tilsæt evt. lidt mere vand.
Yoghurt-krydderiblanding:
½ spsk. fennikelfrø
1 spsk. spidskommensfrø
1 tsk. friskknust nellike
1 spsk. friskknust sort
peber
2 tsk. chilipulver
1 ½-2 spsk. salt
¼ l yoghurt
Bland alle ingredienser.
Tip! Giv ris, yoghurt og koriander til. Og er der lidt ekstra, fin spinat, så frisk retten op ved at komme lidt i til allersidst.
Få også den lækre opskrift på lam i kokos og karry.