Lam med spinat og fennikel – palaa k saunf ghost

Lækker gryderet med lammekølle, spinal og fennikel ogkrydret yoghurt-dressing til.

Lam med spinat og fennikel – palaa k saunf ghost
Offentliggjort

Lam med spinat og fennikel

1 ½ kg lammekølle
5 løg
6 grønne chilier
4 spsk. finthakket ingefær
4 spsk. finthakket hvidløg
1 spsk. fennikelfrø
6 nelliker
10 sorte peberkorn
5 cl olie
Yoghurt-krydderiblanding – se opskrift
1 hel fennikel
3 håndfulde frisk spinat
2 tomater
½ l vand

Skær lammekøllen i tern – gerne med lidt ben.

Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Hak chilierne groft. Varm olie op i en stor gryde, og brun først løgene lidt, og tilsæt derefter alt undtagen kød. Når løgene er blevet mørkebrune – under omrøring – kommes kødet i og brunes med – også under omrøring – i 10 minutter.

Tilsæt yoghurtkrydderiblandingen, og lad kødet simre med den i 12-15 minutter.

Tilsæt fennikel skåret i mundrette stykker, og renset, afdryppet spinat, grofthakkede tomater og vand. Og rør godt i retten.

Skru ned for varmen, og lad retten simre færdig under låg i ca. 20-30 minutter, eller til kødet er helt mørt. Tilsæt evt. lidt mere vand.

Yoghurt-krydderiblanding:

½ spsk. fennikelfrø

1 spsk. spidskommensfrø

1 tsk. friskknust nellike

1 spsk. friskknust sort

peber

2 tsk. chilipulver

1 ½-2 spsk. salt

¼ l yoghurt

Bland alle ingredienser.

Tip! Giv ris, yoghurt og koriander til. Og er der lidt ekstra, fin spinat, så frisk retten op ved at komme lidt i til allersidst.

Få også den lækre opskrift på lam i kokos og karry.