Påsken står for døren og for mange er det tid til at vælge, hvilken snaps der skal på bordet. Vi har allieret os med snapse-connaisseur og kaptajn på Christianshavns Færgecafé, Erik Frandsen, der løfter sløret for to gode opskrifter på hjemmelavet snaps.

Til det kolde bord: Christianshavnerurten

'Christianshavnerurten' går også under navnet ’snapsens bearnaise’. Det er en alsidig snaps, der oprindeligt blev udviklet til karrysilden på Christianshavns Færgecafé, men den går godt til det meste.

I øvrigt skal den blot trække 3-4 dage.

Det skal der i:

  • 1 flaske klar snaps eller god vodka
  • 1 lille bundt frisk estragon
  • 1 spsk. fennikel frø
  • 3 cm ingefær
  • 20 g sukker

Sådan gør du:

Fyld et syltetøjsglas med snaps og tilsæt ingredienserne. Lad hele molevitten trække så længe som muligt et koldt og mørkt sted. Husk at ryste glasset indimellem for at opløse sukkeret.

Når snapsen har trukket, skal den sigtes gennem en si eller med et viskestykke. Smag til med sukker, eller fortynd drikken med mere snaps efter behag. Opbevar din snaps mørkt og køligt – men server den ved stuetemperatur.

Til det varme bord: Moby Dick

Planlægger du at servere lidt varmere retter til påskefrokosten, kan du kaste dig ud i at lave denne peberrodssnaps, som passer godt til salt mad som fx oksekød og lam.

Det skal der i:

  • 1 flaske klar snaps eller god vodka
  • 4 cm frisk peberrod, skrællet og skåret i skiver
  • Evt. lidt sukker til at runde smagen

Sådan gør du:

Fyld et syltetøjsglas med snaps og tilsæt ingredienserne. Lad hele molevitten trække så længe som muligt et koldt og mørkt sted. Husk at ryste glasset indimellem for at opløse sukkeret.

Når snapsen har trukket, skal den sigtes gennem en si eller med et viskestykke. Smag til med sukker, eller fortynd drikken med mere snaps efter behag. Opbevar din snaps mørkt og køligt – men server den ved stuetemperatur.