Ærtesuppe
Foto: Flemming Gernyx

Sådan laver du ærtesuppe à la hofkok Jesper Vollmer Heick

Frisk forret, der både kan laves på friske og frosne ærter.

printer Print
plate 4 personer

1 løg

2 spsk. smør

½ hovedsalat

400 g bælgede ærter

½ l bouillon

12 grønne asparges

1 avokado

2 ekstra håndfulde friske ærter

Limesaft

Salt

Peber

1 bundt basilikum

Ærtespirer til pynt

Sådan gør du

  1. Start med at pille og hakke løget groft, og sautér det af i smørret. Derpå i med grove stykker af hovedsalaten, der i forvejen er skyllet og afdryppet, samt ærterne. Slyng det hele lidt rundt i det varme smør, og krydr med salt og peber. Hæld bouillonen ved, og lad det simre i ca. 5 minutter.
  2. Imens laver du salaten ved at snitte skyllede asparges og hakke den pillede avokado i mindre stykker. Vend det sammen med de friske ærter, og smag til med limesaft, salt og peber.
  3. Når suppen skal blendes, kommer du den friske basilikum ned i blenderen. Det er med vilje, basilikummen ikke koger med i den varme suppe, for så bliver farven ikke lige så flot grøn på suppen.
  4. Anret den varme suppe med den sprøde aspargessalat, og pynt med lidt ærtespirer.

Du kan også sagtens hakke lidt af spirerne med i salaten. Leg lidt med det...

TIP

De bælgede ærter kan snildt være frosne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Forret