Sådan laver du ærtesuppe à la hofkok Jesper Vollmer Heick
Frisk forret, der både kan laves på friske og frosne ærter.
4 personer
Ingredienser
1 løg
2 spsk. smør
½ hovedsalat
400 g bælgede ærter
½ l bouillon
12 grønne asparges
1 avokado
2 ekstra håndfulde friske ærter
Limesaft
Salt
Peber
1 bundt basilikum
Ærtespirer til pynt
Sådan gør du
- Start med at pille og hakke løget groft, og sautér det af i smørret. Derpå i med grove stykker af hovedsalaten, der i forvejen er skyllet og afdryppet, samt ærterne. Slyng det hele lidt rundt i det varme smør, og krydr med salt og peber. Hæld bouillonen ved, og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Imens laver du salaten ved at snitte skyllede asparges og hakke den pillede avokado i mindre stykker. Vend det sammen med de friske ærter, og smag til med limesaft, salt og peber.
- Når suppen skal blendes, kommer du den friske basilikum ned i blenderen. Det er med vilje, basilikummen ikke koger med i den varme suppe, for så bliver farven ikke lige så flot grøn på suppen.
- Anret den varme suppe med den sprøde aspargessalat, og pynt med lidt ærtespirer.
Du kan også sagtens hakke lidt af spirerne med i salaten. Leg lidt med det...
TIP
De bælgede ærter kan snildt være frosne.