En kold fra hylden: Her er de bedste øl, du kan finde i supermarkedet scroll-down

En kold fra hylden: Her er de bedste øl, du kan finde i supermarkedet

At finde gode øl i supermarkederne kan være en prøvelse, for udvalget er begrænset. Ølekspert Christian Andersen har gjort benarbejdet og smagt sig frem til de 10 bedste øl, du kan finde på hylderne.

Af Christian Andersen
Foto: PR
Gastro Euroman

Selvom vi i Danmark er næsten 25 år inde i ølrevolutionen, er øl stadig en pariadrik i de fleste supermarkeder. Industribryggerierne og de store importører har indgået en mésalliance med supermarkederne, og resultatet er forudsigeligt:

Kvaliteten og udvalget lider. Kedsomheden sætter ind. Discount vinder. Scenografien for øllet er dilettantisk. Kommunikation og viden om øl hos personalet er på et minimum.

Der findes dog supermarkeder med et godt og stort udvalg af øl, men de er få. Enkelte supermarkeder hjemtager ved siden af industrisortimentet også øl fra lokale bryghuse, men det er ikke nødvendigvis en garanti for kvalitet.

Meny er nok den supermarkedskæde, der har landets bedste udvalg af øl. En lille detalje som køleskabe vinder så småt indpas i Meny, og det er vidunderligt, for udover at smage bedst koldt bevarer øl på køl smagen bedst over tid.

Selvom det er svært at finde andet end middelmådige øl i supermarkederne, er der naturligvis også nogle af dem, der skiller sig ud. Her kommer 10 anbefalinger.

Se, hvad vi ellers skriver om: Øl og Guide