Syltede blommer med legeret creme
Det tager to uger at sylte blommer, men det er ventetiden værd - særligt når de serveres på denne måde.

16 syltede blommer – køb færdige på glas eller se opskrift for neden.
4 æggeblommer
3 dl lage fra de syltede blommer
Evt. lidt ekstra sukker
Mandler eller valnødder
Kog æggeblommer, blommelage og sukker godt igennem i en tykbundet gryde, mens der piskes. Når cremen er tyknet, serveres den til de kølige syltede blommer, med ristede mandler eller valnødder.
Floc de Gascogne - syltede blommer
Annonse
16 faste, modne blommer
med karakter
1 flaske Floc de Gascogne
1 tsk. salt
1 dl rørsukker
Varm vinen op med sukker og salt til 50-60 grader (svarer til temperatur på den varme vand fra hanen), og hæld lagen over blommerne på et patentglas. Luk glasset til og stil det koldt. Blommerne skal sylte i minimum to uger, før de er klar til brug.