Varm & sursød kvæde-kartoffelsalat

Kvæderne er i sæson fra oktober til december og salaten giver et godt modspil til bagt eller kogt kød. Få opskriften på vinter-kvæde salaten her.

Varm & sursød kvæde-kartoffelsalat
Offentliggjort

Hovedret til 4 personer,

giver ca. 2 liter

Varm & sursød kvæde-kartoffelsalat

1 kg faste kartofler

Groft havsalt

Skrub eller skrab kartoflerne, og læg dem i en gryde. Hæld koldt vand på, til det kun lige dækker, og tilsæt salt. Læg låg på, og bring vandet i kog. Skru herefter lidt ned for varmen (det skal stadig koge). Kog kartoflerne i 12-15 minutter. Tag gryden af varmen, og hæld vandet fra. Læg låg på igen, og lad dem stå i 5 minutter, eller indtil du kan håndtere dem. Pil kartoflerne. Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver, og kom dem op i en stor bred skål – i en lille skål går kartoflerne lettere i stykker. Hæld en kogende lage hen over kartoflerne, og bland det hele forsigtigt sammen. Vent i minimum 15 minutter, før du serverer salaten, ellers har kartoflerne simpelthen ikke tid nok til at suge smagen til sig.

Sursød lage:

100 g rensede kvæder m. skind

80 g pillet løg

½ øko-citron, skal

heraf 1 dl balsamisk æbleeddike

2 dl vand

80 g lyst rørsukker

6 friske laurbærblade

15 hele allehåndefrø

6 hele nelliker

8 hele, røgede hvide

peberkorn

1 strejf af chiliflager

10 g havsalt

Skær kvæder og løg i meget tynde skiver. Tag skallen af citronen af med en kartoffelskræller. Kom det hele op i en gryde, og tilsæt resten af ingredienserne. Læg låg på, bring det hele i kog, og kog i 3-4 minutter.

Tip: Salaten smager også godt kold dagen derpå.

KLIK HER OG SE KARTOFFELSALAT MED FERSKEN OG TOMATLIMEDRESSING