Den udvidede selfie

Der var engang, at en selfie var den mest irriterende trend på Instagram. Det var tider. Nu har en ny ‘skjult’ selfietrend bredt sig. Selfiestangen er blevet kylet til storskrald, og mange bruger nu deres kæreste, ven eller en fremmed til at agere fotograf, mens de kigger tankefuldt ud i horisonten med sammenknebne øjne. Hallo, kammerat. Vi ved godt, at du helt akavet har stået foran din mor og poseret, til du ramte det rigtige look. Vi savner selfien. (Og undskyld, jeg har selv fået en ven til at tage dette billede. Hvad skal jeg sige? Jeg hopper let med på en trend.)

Gallery opening in Soho 🖌 #vscotravel #instatravel #soho #newyork

A post shared by Lasse Emil Kristiansen (@lasseemilk) on

Reklamesøjlen

Bloggere, vloggere, youtubere, instragrammere, kendisser, influencers og andet revl og krat elsker deres spons. Og de vil gerne have endnu mere af det. Så der bliver selvfølgelig tagget tøjmærker på deres billeder, hver gang de poster dagens outfit (eller som de selv kalder det: Outfit of the day. Eller den helt rutinerede: #OOTD) Men det er jo også meget rart for os andre at vide, hvilket undertøjsmærke, der holder løgposen på plads hos ugens nyeste youtuber, ikke?

Den pralende træningsrutine

Hvornår stopper vi med at blære os på de sociale medier, hver eneste gang vi har løftet en genstand, der vejer mere end 500 gram i træningscentret? Trenden har udviklet sig den senere tid. Det er ikke længere nok med en svedig selfie i omklædningsrummet. Det nye er videoer og hele billedserier (Jo tak for den feature, Instagram!) med mere eller mindre umulige træningsrutiner, der virker specielt designet til at få os andre til at føle os som fede og dovne idioter, der knapt gider at rejse os, når vi skal hente den næste pose chips. Kan I ikke bare lade os være i fred?!

Hånden på pikken-billedet

Hvis du ganger de tre andre irriterende tendenser med hinanden, rammer du niveauet af vores irritation over denne trend. Modeblogger-typer, som tager billeder af dem selv oppefra. Det kan være stående, siddende eller sågar liggende. Målet er at vise deres tøj, sko og ikke mindst ur frem på billedet. Posituren ender bare altid med at blive ekstremt akavet, fordi hånden lander omkring pikken, så det ligner, at modetypen klør sig i skridtet pga. en uheldig omgang fladlus. Denne form for selviscenesættelse er tæt på at være utilgivelig, og vi vil gå så vidt som at sige, at vi foretrækker den indpakkede selfie i stedet.

Tailored Casual

Et opslag delt af Al Bizzy (@al_bizzy) den

En ferie-throwback

‘Tag mig tilbage’. Sådan lyder mange billedtekster på gamle feriebilleder, hvor instagrammeren gerne vil tilbage til sol, strand og sommer på de kanariske øer. Her er vi nødt til at sige: Ingen mennesker i verden bryder sig om at arbejde. Det er bare noget, der skal overstås, så vi kan komme på den næste ferie. Så hvad med at du stopper med at klynke, tjener nogle flere penge og hopper på det næste fly til grisefest i Spanien, så vi kan undgå at kigge på dine gamle feriebilleder? Problem løst. (Igen undskyld, jeg også skyldig i denne synd.)

#Miamithrowback ☀️

A post shared by Lasse Emil Kristiansen (@lasseemilk) on

De flyvende fødder

Der er ikke noget bedre end et par nye, rene sneakers, der står knivskarpt. Men hvorfor er det blevet en trend, at de skal vises frem svævende i luften? Vi ville gerne kigge med bag kameraet, når fyren ligger der med stængerne i vejret for at tage et billede af de nye sneakers, for det er ærlig talt mere interessant. Kom lige ned på jorden igen, makker. 

His and hers with @sarahnejat ❤️

A post shared by Fredrik Risvik (@fredrikrisvik) on