Tvillingerne Emil og Rasmus Vilain Albrechtsen har flere abonnenter end de store danske dagblade – tilsammen. Over to millioner følger deres kanal på YouTube, og deres videoer bliver afspillet flere tusinde gange, rekordholderen er pt. oppe på 15,6 millioner visninger.

Så hvad handler deres populære videoer om? Er det hundes gensyn med deres soldater-ejere, som vender hjem fra mission? Hørehæmmede børn, som hører deres forældres stemmer for første gang? Sports Illustrated-modeller, der slanger sig i vandkanten?

Nej, Rasmus og Emil viser … hår.

De er blevet millionærer på at lave videotutorials af frisurer til mænd, og den mest hittende video handler om, hvordan du får samme undercut, som Brad Pitt havde i filmen Fury (det var den, der var blevet set over 15 millioner gange).

”Mange kommer til vores meet-ups og har sat hår efter vores videoer og vil have, at vi skal signere deres hårprodukter. Der er også kunder, som kommer til Danmark primært for at besøge vores salon i Aarhus. Selv byens borgmester Jacob Bundsgaard bad om at blive klippet og var med i en af vores videoer,” fortæller Emil Vilain Albrechtsen.

Inviteret af Google

Det begyndte i Aarhus i 2009 med en webshop, hvor hårprodukterne lå i papkasser under tvillingernes senge. I dag er deres YouTube-kanal om hår til mænd verdens største.

”Vi har to millioner følgere, og Google har flere gange inviteret os til London for at fortælle en masse vigtige markedsføringsfolk om vores strategi på YouTube. Så ved man, at man har fat i noget,” griner Emil Vilain Albrechtsen.

Brødrene var bare 19 år, og Emil var i gang med at tage en professionsbachelor i international marketing and sales, mens Rasmus studerede markedsføringsøkonomi og entrepreneurship, da de åbnede webshoppen med hårprodukter.

”Vi lavede tutorials, så kunderne kunne se, hvordan de kunne bruge produkterne. Vi fik hurtigt en masse subscribers, og folk kommenterede videoerne, det var de første tegn på succes. Tre måneder efter at vi havde åbnet webshoppen, begyndte vi at lægge videoer på YouTube, hvor vi skabte vores egen kanal, Slikhaar. I 2011 åbnede vi vores egen salon i Aarhus, og året efter lancerede vi vores eget første produkt, By Vilain, og femdoblede omsætningen. Det var en milepæl,” siger Emil Vilain Albrechtsen.

I dag bliver hårprodukterne solgt til 120 lande, og brødrene planlægger at åbne en salon i hovedstaden.

Forfængelige mænd

De har redet på den tendens blandt mænd, at det er blevet mere almindeligt at bruge længere tid på at gå mere op i personlig pleje og grooming.

”Da vi begyndte, var det lidt tabu at tale om hår, men den nye generation er meget mere inspireret af sociale medier som Instagram og er forfængelige med hele kroppen. Folk har altid gået til frisør, men nu skal brynene også rettes, kroppen skal været trænet, og flere får laserbehandlet skægstubbene og ordnet tænder. Det er blevet meget mere acceptabelt at gå op i sit udseende, end det var for 10 år siden.”

”For os er frisuren et godt sted at starte, du ser mere skarp ud, hvis der er styr på den. Så viser du den bedste version af dig selv og er klar til at tage på arbejde eller date. Vi anbefaler, at man bliver klippet efter behov, ofte er det en gang om måneden. Man kan i mellemtiden få sin ven eller kæreste til at trimme nakken, da håret der vokser ud ligesom dit skæg. Det er detaljer, men alle danske mænd bør lære at holde deres hår og lade være med at udskyde frisørtiden i to uger. Du skal passe og pleje dit hår, som du vasker og stryger dine skjorter,” siger Emil.

Tvillingernes fem grooming-tip

  • Du kan klare dig med tre basic hårredskaber: Børste, kam og føntørrer. Så kan du få håret til at sidde, som du vil, og med børsten undgår du at brænde fingrene under føntørreren, når du sætter håret.
  • Brug et pre-styling produkt, før du putter voks i håret. Det beskytter mod varmen fra hårtørreren, giver volumen og holder på frisuren.
  • Plej din hud. Brug som minimum ansigtsvask/-scrub og fugtighedscreme, og suppler evt. med ansigtsmaske.
  • Hold dit skæg ved lige, uanset om du har hipsterskæg eller to dage gamle skægstubbe. Trim og barber dig.
  • Husk brynene. Mange glemmer dem, men de er vigtige. De fleste har brug for at klippe eller vokse dem, så de ikke pjusker. Klip både længden og ’skoven’ mellem brynene – de færreste ser pæne ud med unibrow. Husk at beholde lidt fylde, så det ikke bliver for feminint.