Den svenske designer har taget et stort skridt på vejen mod at opnå den vision, som brandet har sat sig for at opnå inden år 2030: at hele kollektionen skal være bæredygtig. Efter to års samarbejde med Mistra Future Fashion er de første designs blevet sat i produktion, og disse inkluderer en tidløs trenchcoat til mænd, der er produceret i udelukkende genanvendte materialer.

På herresiden går frakken under tilnavnet ’The Eternal Trench Coat’, og den er både genbrugt og genbrugelig. Polyester-materialet er udvundet af brugte plastikflasker og kan holde til et årtis flittig brug, og kan efterfølgende genanvendes til produktion af nyt tøj.

For Elin Larsson, der er Sustainability Director hos Filippa K, er de nye produkter et udtryk for en løsning på det problem, der har plaget modebranchens ry i en del år – forurening:

”At være en del af modebranchen involverer mange udfordringer, især når man tænker på, at det er den næstmest forurenende industri efter olie. Vores branche er nødt til at ændre sig, og vi tror, at ved gå over til cirkulære produktionsmodeller, i stil med naturens økosystem, er en vigtig løsning. Vi vil gerne være I stand til at tilbyde smukt tøj og vedligeholde forretningen inden for vores planets begrænsninger.”

02-YES.jpg

18-YES.jpg

14-YES-2.jpg

Du kan købe ’The Eternal Trench Coat’ i Filippa Ks butikker og online. Den koster 2.600 kroner.