Spidse sko, åbne skjorter og kiksede underbukser. De fleste af os (skribenten inklusiv) har begået en eller flere af de modefejl, som vi har samlet på denne liste. Det er ikke altid kønt, men i det mindste er det en smule sjovt. Så her er listen, som vi råder dig til at læse, inden du forlader matriklen næste gang.

Den mandlige kavalergang

Pas på, når du begiver dig ud i en V-hals. Det kan let ende med at ligne, at du vil sætte fokus på din kavalergang. Men du er en mand, så det skal du slet ikke tænke på. Vil du absolut gå efter en V-løsning, så vælg en helt diskret en af slagsen. Men vores råd: Hold dig til en rundhalset. 

Farstørrelser

Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse du bruger, så spørg en ekspedient om hjælp. Der er ikke noget værre, end mænd der går i et for stort jakkesæt. Jo, det er der faktisk: Mænd, der går i et for lille jakkesæt. Tendensen er dog, at mange mænd fejlagtigt vælger for stor en størrelse. Så overvej altid at tage en størrelse mindre, end den du havde regnet med. For det giver dig ikke bredere skuldre at gå med et for stort jakkesæt.

Pyntedukken

Mænd skal have lov til at gå med ringe, halskæder, ure, hatte, solbriller og halsklude. Men ikke på én gang! Den besked fik Johnny Depp ikke. Han tropper altid op på den røde løber i lidt for meget tingeltangel. Han skulle have kigget sig i spejlet og spurgt: Har jeg virkelig brug for ring, ur, overdimensioneret halskæde, halsklud i lommen, solbriller, ørering, uspecificerbar indianerhængelås(?!) og armbånd? Svaret er nej. 

Knap den op fra slap

Vi kunne sådan set have lavet en hel artikel med modefejl, som Simon Cowell begår (for stramme t-shirts, for meget botox, osv.), men i dag nøjes vi med at kritisere ham for dette outfit. En mand, der ikke er til tangoundervisning, bør aldrig nogensinde have knappet så få knapper i sin skjorte, som hr. Cowell har på dette billede. Der er en hårfin balance mellem en modefejl og en modeforbrydelse, Simon C.

Gem dine bremsespor

Det er tid til at pensionere hængerøven. Dine bukser og jeans skal sidde ét sted, og det er over numsen. Der er ingen grund til at flage med sine bremsespor, vel? Der er ingen undskyldninger, der godtages her. Og sådan er det bare. 

Du er ikke Jesus

Denne her er kontroversiel, for mænd elsker deres jesussandaler. Men det skal stoppe nu. Der er ingen god smag forbundet med disse dovne kopier af en sandal. Vælg hellere en klipklapper eller sågar en fodformet sandal, og begrav så de andre i baghaven. Og lad os håbe, at de ikke genopstår.

Dæk de ædlere dele, tak

Selvfølgelig er det okay, at iføre sig et par korte shorts, når man er ude at løbe. Men så stopper det også cirka her. Det er svært at tage dig seriøst på kontoret, hvis du ligner en, der er på vej i kolonihavehuset i dine badeshorts. Så er du fristet af de korte, så kør hellere lige et par centimeter mere på. For alles skyld. 

Lad være med at fake den

"Se min nye plæderjakke." Det er en sætning, man aldrig hører. Hvorfor? Fordi folk, der går i plæder, selvfølgelig allerede godt vej, at det er forkert. Måske er det for at spare penge, måske er det, fordi de ikke selv kan se forskel. Men det kan de fleste andre. Så det slutter her, ikke? 

Spids af med dig

Dine sko er ikke et våben. Hvorfor så købe dem så sylespidse, at de er til fare for alle, du møder på din vej? I 00'erne var det selvfølgelig en tendens, man ikke slap udenom, men hvor lang tid kan efterdønningerne blive ved med at ramme os som en tsunami? Ikke længere, siger vi! 

Tank flop

Selvfølgelig vil du gerne vise dine fantasifulde tatoveringer frem, når du har betalt for dem i dyre domme. Men en tank top er ikke den mest moderigtige måde at gøre det på. Selvfølgelig kan en tur på stranden kræve en tank top, men bevæger du dig andre steder hen med den, så risikerer du at give os hjertestop. 

Inderst inde

Som nævnt skal du aldrig vise dine underbukser med en hængerøv, men der kan være andre tidspunkter, hvor dine underbukser kommer på display. Det kunne være i træningscentret, det kunne være efter en vellykket date. Så husk det, når du vælger underbukser om morgenen. Drop dem, der engang var hvide. Drop dem med sjove mønstre. Og drop dem i silke. 

LÆS OGSÅ: 17 ting der får dig helskindet igennem en regnfuld festival

LÆS OGSÅ: Udsalget er startet: Her er 15 ting du ikke må gå glip af

LÆS OGSÅ: 19 sommersko til en (forhåbentlig) varm sommer