Randy er blandt de unge danske brands, som man bør holde ekstra øje med. Den autodidakte Adrian Sølberg skabte mærket i 2015, fordi han ikke kunne finde det tøj, han ville gå i nogen steder. Han var sidste år blandt de fire deltagere i talentprisen Magasin du Nord Fashion Prize, som Lærke Andersen endte med at vinde.

Hans rockede og meget militær-inspireret design har også imponeret den noget mere erfarne kollega, Mads Nørgaard. Han har bedt Sølberg om at lave en eksklusiv Randy-kollektion for Mads Nørgaard.

“Der er meget få lysende talenter indenfor herremode i Danmark, så vi slog straks til, da vi blev præsenteret for Adrians rå og maskuline univers med mærket Randy,” siger Mads Nørgaard i en pressemeddelelse.

Lanceringen er i dag, og kollektionen, der består af strik, T-shirts, en sweatshirt med hætte og bukser, vil kunne købes i Mads Nørgaards butik på Strøget i København. Her vil der mellem klokken 16-19 afholdes en launch, hvor musikerne Kristoffer Bech (Shiny Darkly), Anton Falk (First Hate) og Søren Holm (Liss) vil spille.

Foto: Halfdan Venlov

Vi har talt med Sølberg, der er kendt for at gøre tingene på sin egen måde i en ellers rutinepræget modebranche.

Hvorfor har du lavet denne kollektion for Mads Nørgaard?

"Han tog kontakt til mig, efter han så mine ting, som jeg præsenterede ved Magasin du Nord Fashion Prize. Det var en kollektion, som var meget inspireret af uniformen og havde sports- og militær-referencer, og den nye kollektion med Mads Nørgaard ligger i forbindelse af den."

"Jeg havde længe tænkt, at det kunne være sjovt at lave et samarbejde med andre folk, fordi jeg er vant til at arbejde helt alene. Det har været interessant at have nogle at sparre med."

Hvorfor passer Randy og Mads Nørgaard sammen?

"Mads Nørgaard har til sine shows meget fokus på rockmusikken, hvilket også er en af mine største inspirationer. Jeg har også haft livemusik til alle mine events og shows. Rocken er den musikscene, jeg kommer fra."

"Vi har flere ting til fælles. Mads Nørgaard laver smal herrebeklædning, smalle jeans, læderjakker og min silhouette er også meget smal."

Foto: Halfdan Venlov

"Jeg har selvfølgelig kendt til Mads Nørgaard det meste af mit liv og kan huske, at jeg tog til Strøget og købte hans tøj tilbage i 9. klasse. Men det er nu egentlig ikke mode, jeg kigger så meget på, når jeg finder inspiration. Det er mere musik og film."

Hvad håber du, at samarbejdet kan betyde for Randy?

"Selvfølgelig noget eksponering til nogle steder, hvor jeg hidtil ikke er nået ud til." 

Hvad finder du interessant ved uniformen?

"Det er anvendeligt og ser godt ud. Jeg vil ikke lave chokerende mode, men ønsker at spille på nogle historiske referencer og prøve at give det et nyt liv og noget, som man ikke kender."

Hvordan arbejder du anderledes, end man normalt gør i modebranchen?

"Jeg arbejder helt alene. Randy er helt uafhængige. Der er ingen økonomisk interesse eller nogen vi skylder noget. Derfor har jeg frihed med mit brand til at lave lige det, som jeg har lyst til."

Foto: Halfdan Venlov

"Jeg følger heller ikke de klassiske sæsonanvisninger. At definere sæsoner er vist noget, indkøbere og butikker kan forholde sig til, fordi det skaber noget trafik at have sæsoner og så udsalg. Jeg vil selv mene, at alt er lige så aktuelt på dagen, det kommer ud, som det er det to år efter. Mit tøj er tidsløst, fordi den musik og de film, jeg finder inspirerende kan være fra 50'erne, 60'erne, 70'erne og 80'erne."

Foto: Halfdan Venlov

LÆS OGSÅ: Y-3 klar med ny streetwear-kollektion

LÆS OGSÅ: Bare kom an: Her er 15 fede forårsjakker

LÆS OGSÅ: Han Kjøbenhavn klar med ny Puma-kollektion: ”Vi er kommet langt bredere ud i verden”