Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Ugens modeoverblik:  Jil Sander og Uniqlo afslører vinterkollektion — og lægger op til en pause for det ikoniske samarbejde

Foto: PR

Ugens modeoverblik: Jil Sander og Uniqlo afslører vinterkollektion — og lægger op til en pause for det ikoniske samarbejde

Vi samler op på ugen, der er gået i modeverdenen og fortæller de vigtigste nyheder. Blandt andet om et nyt skimærke og afsløringen af den kommende vinterkollektion for +J, som måske bliver den sidste i et godt stykke tid.

TMS1.jpg
Skiløberen Marcel Hirscher i jakke fra The Mountain Studio. 

Mændene bag Peak Performance lancerer nyt skimærke

Ved foden af alpebjerget Matterhorn i det mondæne Schweiz ligger et af verdens mest ikoniske skisportssteder Zermatt. Men stedet rummer ikke kun over 360 km pister og et veludviklet net af lifter. Det er nemlig også blevet hjemmet for The Mountain Studio, som er det nyeste skud på stammen, hvad angår skitøj.

Bag brandet står de to svenskere Stefan Engström og Peter Blom sammen med en af vor tids bedste løjperyttere Marcel Hirscher fra Østrig.  Engström og Blom er ikke helt uerfarne, hvad angår ski- og outdoor-kluns. I 1986 grundlagde de Peak Performance, der siden er vokset til at være et af de mest anerkendte og succesrige mærker inden for active wear.

Siden de forlod Peak Performance har Stefan Engström og Peter Blom haft separate karrierer inden for sportstøj og modeindustrien, men nu slår de atter pjalterne sammen for at give deres bud på det perfekte skitøj.

Med færre designs end det gængse ski-mærke har selve tøjet fokus på lang levetid og alsidighed. The Mountain Studio lanceres med en kollektion bestående af cirka 20 stykker tøj med priser fra 600 EUR til 1.000 EUR. Tilgængelig online og hos udvalgte forhandlere fra i dag.

Palmes 3.jpg

Palmes Tennis Society er på banen igen

Det danske tennisinspireret modebrand har ikke engang et år på bagen, men har allerede skabt sig international opmærksomhed og omtale i Hypebeast og senest T Magazine. Ligeledes har Palmes Tennis Society fundet vej til den amerikanske influencer Chris Blacks garderobe.

Nu er mærket klar med deres drop nummer to, der er skabt til både banen og gaden. Kollektionen byder på blandt andet en sportscoat i uld, overshirts, sweatshirts og sweatpants.

Du finder hele kollektionen her

heron-preston-for-calvin-klein-season-2-release-info-0010.jpg

Heron Preston og Calvin Klein i nyt collab

Med navne som Nas, Lil Uzi Vert og Kaia Gerber som kampagnemodeller skabte Heron Preston og Calvin Klein stor bevågenhed, da man tidligere på året debuterede med deres første fælles kollektion.

Seks måneder senere er makkerparret nu tilbage med 'Heron Preston for Calvin Klein Season 2'. En kollektion , der har rødder i streetwear, og som er designet med henblik på, hvad der er essentielt i hverdagsgarderoben. Der er blandt andet strik, sweatshirts, dunjakker og skjortejakker. 

Kollektionen er kun tilgængelig online. Du finder den her

11.jpg

Jil Sander og Uniqlo markerer afslutningen på kapitel to med ny kollektion

Tilbage i 2009 indledte Jil Sander og Uniqlo deres linje +J, som hurtigt blev populær og med årene også ikonisk. Tøjet havde nemlig Jil Sanders minimalisme og Uniqlos lave priser. Samarbejdet stoppede dog brat i 2011, og der skulle gå hele ni år, før man vendte tilbage med det, man kaldte for kapitel to i deres fælles rejse.

Nu kan man præsentere +J Fall/Winter 2021, og den skal markere afslutningen på kapitel to. Forhåbentlig skal vi ikke vente ni år igen på næste kapitel.

"Denne vinters kollektion fokuserer på markante silhuetter, sensuelle teksturer og luksuriøst skrædderarbejde, der svarer til vores nye sans for komfort: sofistikeret eksklusivitet for alle. Vi vender tilbage til det vores liv, men vil samtidig føle os beskyttet. Kollektionen udforsker nye oversize-silhuetter med en kontrolleret pasform og variationer af markante vinterklassikere," siger Jil Sander i en pressemeddelelse om den nye kollektion.

+J Fall/Winter 2021 kan købes i butikker og online fra den 18. november.