Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Auto-cv

Foto: Privat og PR

Se Ole Christian Madsens biler gennem karrieren

Man kan sige meget om en mand ud fra hans bilvalg. Så her er Ole Christian Madsens Auto-CV.

Ole Christian Madsen (f. 1966) debuterede med kortfilmen ’Lykkelige Jim’ i 1993. Han har instrueret mange spillefilm og tv-serier, heriblandt ’Flammen & Citronen’ og ’Edderkoppen’. Han er medindehaver af produktionsselskabet Creative Alliance.

1996-2000: 1984 Volvo 360 GL, hvid med blåt læder

Instruktør på tv-serierne ’Taxa’, ’Edderkoppen’ samt spillefilmene ’Sinans Bryllup’ og ’Pizza King’.

"Jeg kørte motorcykel, indtil jeg var 29. Så fik jeg mit første barn og købte en bil. Det var en virkeligt grim, gammel Volvo 360 GL, som viste sig at være meget rusten. Der var hul i bunden, men alene det at skaffe de 36.000 kroner, den kostede, havde været en kamp, så jeg levede med det. Det var også dengang, jeg var instruktør på ’Pizza King’, og jeg tror ikke, man kunne finde en mindre cool bil at ankomme i over for alle de her indvandredrenge.

Den var kort sagt hæslig, men jeg havde den i fire år, før jeg fik den hugget op. Eller det troede jeg, for kort tid efter så jeg den inde i byen med de samme nummerplader på. Så havde de sgu lavet den og fået den synet."

2000-2002: 1993, Corolla, grå hatchback 4-dørs

Instruktør på spillefilmen ’En kærlighedshistorie’ og tv-serien ’Rejseholdet’.

"Næste bil var ikke meget bedre. En Toyota Corolla 1,3 fra ’93. Efter min standard svarede det jo til en ny bil, men den var stadig gammeldags. Tung som en kampvogn, uden servo og næsten umulig at parkere.

Jeg var ligeglad, for jeg betragtede den hele tiden som en ’overgangsbil’. Jeg vidste bare, at jeg ikke ville have den ret længe, fordi det var en lortebil. Var jeg ikke kommet fra en anden lortebil som Volvo 360, havde jeg nok aldrig købt den.

Det endte med, at den blev i familien, da jeg mødte Stine (Stengade, red.) og blev skilt fra min kone. Hun valgte kort efter også at blive skilt fra den, og det kan jeg godt forstå."

2002-2015: 2000 VW Passat 1,8T sølvgrå

Instruktør på ’Flammen & Citroen’, ’Superclassico’, og ’Prag’, ’Steppeulvene’, tv-serien ’Banshee’.

"Jeg købte min første nyere bil. Jeg skulle genopfinde mig selv, rense hovedet og ud af byen. Jeg købte et hus i Dronningmølle og en to år gammel Passat. Det er den bil, jeg har været allergladest for og knyttet mig mest til.

Jeg kørte ind til byen med den hver dag med mine børn bagi, så vi havde meget tid sammen i den bil. De fik deres musikalske opdragelse i den bil, og de syntes, det var det hyggeligste sted i verden. Omvendt er det også den bil, jeg har brugt flest penge på. Der var meget bøvl, men min mekaniker blev ved med at sige, at den godt kunne tage to år til.

På et tidspunkt totalskadede jeg den ved en harmløs påkørsel, men så fiksede han den alligevel – meget billigt og i sin fritid. Det var som en forbandelse, og da jeg endelig solgte den til en ven, havde den rundet 450.000 kilometer. Tre uger efter brød den definitivt sammen og blev skrottet."

2012 BMW 116i, grå

Instruktør på tv-serien ’Banshee’.

"Jeg fik min første BMW. En 116i, som jeg aldrig rigtigt blev glad for. Den var ligesom for lille og for konet til min smag. Jeg kunne heller ikke lide at sidde i den, jeg fandt mig aldrig til rette. Objektivt kørte den bedre end Passat'en, der var også mere skub i den, men ikke for mig. Dér havde Passat'en fået helgenstatus – og jeg blev aldrig venner med dens efterfølger."

2014 BMW 320d, sort

Instruktør på ’Banshee’ og stifter af produktionsselskabet Creative Alliance sammen med blandt andre Lone Scherfig og Per Fly.

"Det kan jo virke underligt at købe endnu en BMW, men jeg kunne trods alt godt lide baghjulstrækket og måden, bilen styrede på. Så jeg byttede den til en 320d, og det var heldigvis en helt anden oplevelse. Utrolig fed bil. Komfortabel, velkørende. Man kan mærke, at den er skruet godt sammen.

Den føles som en rigtig bil, så nu drømmer jeg om at få en nyere og større – måske en 330’er. Desværre er jeg også begyndt at køre ret stærkt og har lige måttet tage en kontrollerende køreprøve, så måske jeg bare skal holde mig til den, jeg har – og min motorcykel, en customized Harley Davidson Sportster fra 1998."

LÆS MERE: Når Golf er for dyrt: Her er et par af de nye alternativer

LÆS MERE: Se Johan Bülows biler gennem karrieren

LÆS MERE: Aston Martins DB4GT Zagato er officielt den dyreste britiske bil nogensinde