1. Videodommer, tak!

Efterhånden er det vel på tide seriøst at overveje at bruge videodommer i den danske Superliga. Denne weekend faldt dommer Jakob Kehlet for Lyngbys Mayron Georges film i feltet, da Lyngby spillede uafgjort med FC Midtjylland på hjemmebane.

Straffesparket var fuldstændig kampafgørende. Lyngby var bagud 0-1, de udlignede, og Mayron George, der spillede en god kamp, scorede det næste mål og var grunden til, at FCMs Korchsmar senere fik rødt kort. Havde Kehlet, korrekt, vurderet, at George filmede, ville han have været tvunget til at smide George ud, fordi George allerede havde et gult kort efter en grov forseelse, der i sig selv kunne have givet rødt, mod Jakob Poulsen.

Bagefter var der meget brok over Kehlet, men sandheden var, at det i real time var virkeligt svært at se, om der var kontakt mellem keeper Hansen og George. Havde der været kontakt, og havde Kehlet skønnet forkert og givet George rødt, havde kampen stort set været overstået.

Med andre ord var det ikke en nem beslutning, dommeren skulle tage. Havde han haft et headset og en fjerdedommer med adgang til replay, havde han helt sikkert ikke dømt det forkerte. Nu kom Kehlet til at ligne en klovn, og han ændrede kampen fuldstændigt, og det var ikke kun i Lyngby, at dommeren var forkert på den. Også i Horsens og Aarhus kunne dommerne med fordel have haft videoassistance.

Det er ikke fair overfor vores dommere, at de ikke skal have de hjælpemidler, de kan få. Vi sætter dem i dumme situationer hele tiden, og det vil ikke koste en krig at have videohjælp. Er det ikke bare at komme i gang?

2. Kedeligt uden Kane

I Manchester havde United besøg af Tottenham. De to hold ligner de mest seriøse konkurrenter til Manchester City i titelkampen, og United havde kun fået et enkelt point i de sidste to kampe, så Jose Mourinho var presset. Han fik måske den bedste nyhed, han kunne forestille sig lørdag formiddag, da det viste sig, at topsorer Harry Kane ikke var med for Spurs. Kane har scoret på alt på det seneste, så det gjorde virkelig ondt på Spurs.

Og desværre ødelagde skaden også kampen. Uden Kane turde Spurs ikke noget, og Mourinho ville som vanligt heller ikke ret meget, og så gik det, som det ofte går, når Mourinho spiller en topkamp. Han vinder efter en fejl af modstanderen. I 81. minut sparkede De Gea en lang bold frem mod Lukaku. Den store angriber snittede den videre til Martial, der scorede. United holdt nemt hjem, og Spurs blev straffet for ikke at turde spille deres chance i en grim og kedelig fodboldkamp mellem to af de tre bedste hold I England.

Måske lærte Pochettino sin lektie: Man skal aldrig spille procenttennis mod Mourinho. Det er portugiserens game, og det taber han sjældent i.

3. Huddersfield ned på jorden

I Liverpool kom Zanka og Lössl fra Huddersfield tilbage til virkeligheden igen efter sejren over United sidste weekend, da makkerparret tabte 0-3 til Liverpool. Kampen sluttede 13-1 i skudforsøg, og Huddersfield var nøjagtigt lige så nedspillet, som de cifre antyder.

Der var dog håb i pausen, efter at danske Lössl reddede et horribelt svagt straffespark fra Salah. Men efter pausen skruede Liverpool tempoet op, og kampen kunne sagtens have endt 5 eller 6-0.

4. Flere milanesiske problemer

I Milano synkede stakkels Milan endnu længere ned i dyndet, da kødspiseren og livsnyderen Gonzalo Higuain scorede to, og Juventus vandt 0-2 over Milan. Der kan snart komme seriøse økonomiske problemer Milans vej, og det hjælper bestemt ikke, at Champions League til næste sæson efterhånden ser næsten umuligt ud. Problemet er, at topholdene i Serie A bare vinder og vinder. Ligaen er kritiseret for at være for stor, og stakkels Benevento i bunden har nul point efter 11 kampe og en målscore på 4-29. Det er altså ikke sjovt for oprykkerne, der ellers var en sjov historie.

5. Bayern tilbage på rette kurs

Dortmund tabte i weekenden, og da Bayern samtidig slog Leipzig efter et tidligt rødt kort, er Bayern tilbage på sporet efter en trænerfyring og en lidt svag start på sæsonen. Stakkels Yusuf Poulsen løb og løb i front for Leipzig, men når man er ti mand mod 11 i næsten en hel kamp, er det ofte den forreste mand, der ligger alene.

Synd for kampen med det tidlige røde kort, fordi det afgjorde det hele alt for hurtigt. Og ærgerligt fordi Leipzig havde vist fire dage tidligere i pokalen, at de kan spille lige op med Bayern. Godt nok vandt Bayern på straffe i Leipzig, men kampen var helt lige og kunne have gået begge veje. Det røde kort var desværre for Leipzig i orden, men de har nu fået rødt i tre af deres sidste fire kampe mod Bayern. I forvejen er Bayern svære nok. Hvis man så er ti mod 11, bliver det for alvor svært. Måske skulle oplægget næste gang gå på at lade være med at få rødt kort?

Efter at 72-årige Jupp Heynckes overtog i Bayern for tre uger siden, har Bayern vundet fem kampe og indkasseret et sølle mål. Og så siger man, at trænerfyringer ikke virker. I weekenden skal Bayern til Dortmund, og alle i Tyskland på nær Bayerns fans vil håbe, at hjemmeholdet kan vinde den kamp. Ellers ligner det en af de sædvanlige sæsoner i Bundesligaen, hvor Bayern bare løber med det hele alt for tidligt.

LÆS OGSÅ: ’Nice in Krakow’: Kvindelig polsk dommer er gået viralt

LÆS OGSÅ: Peter Nørrelund køber og sælger sport til millioner af kroner: ”Jeg snakker vel med Premier League fem-seks gange om året”

LÆS OGSÅ: Stifterne af fodbold-appen Tonsser: Potentielt kan vi udpege den kommende Messi