Greta Tuckute - Kilimanjaro


Greta Tuckute er blot 19 år. Hun har fotograferet, siden hun var 11. På trods af sin unge alder har Greta allerede fotograferet for flere udgivelser, vundet priser og udstillet sit arbejde. Greta Tuckute bevæger sig hjemmevant i mode- og portrætfotografiet, men reportagen er også en disciplin, hun har taget livtag med.

Billedserien her stammer fra Tanzania, hvor Greta Tuckute i 2011 besteg Kilimanjaro med sin far. Opstigningen tog seks dage og undervejs blev bjerget dækket af en snestorm så kraftig, at aviserne skrev, at Kilimanjaro indhyllet i sne lignede sig selv fra før den globale opvarmning. Fotoserien fra bjergbestigningen viser et råt bjerg, der skiftevis er blotlagt og dækket af sne. Serien blander landskabfotografi og portrætfotografi, og demonstrer både fotografens ydmyge forhold til den storslåede natur samt mod til at gå tæt på detaljerne.

Om at fotografere i Afrika fortæller Greta Tuckute:

"Omgivelserne og menneskene er selvfølgelig forskellige fra Danmark, men det er kun marginaler. Det er indstillingen til fotografiet, som gør en markant forskel. Det nye perspektiv, man ser med, gør verden til et langt mere interessant sted at portrættere. Lige pludselig får små og umiddelbart ubetydelige ting tillagt stor betydning. Hvert enkelt billede bliver fyldt med minder og sindsstemninger.

Det, der gjorde størst indtryk på mig rent fotomæssigt var farverne. De virkede langt skarpere og mere levende end i Norden. Lige meget hvad man fotograferer, får det en helt anden glød. Tilbage i Danmark virkede det som om, alle motiver havde fået lagt et filter over sig, som dæmpede både farvemætningen, livligheden og ligetilheden, som man har i Tanzania."

Se Greta Tuckutes billeder her:

Se mere af Greta Tuckutes arbejde på gretatu.com.