Det har været 10 år undervejs. Men nu står det imponerende 4.500 m2 store ’StreetDome' som skateparken er blevet døbt, klar på kulturøen ved Haderslev havn. Den er sammen med skateparken i Fælledparken landets næststørste - kun overgået af Helsingør.

Det er skateboardstjernen Rune Glifberg med makkeren Ebbe Lykke, der er gået sammen med det danske arkitektstudie CEBRA om at lave det nye område.

Streetdome er meget mere end blot en park for skatere. Man kan også finde klatrevægge, et vandbassin og udendørsområder til sportsaktiviteter som fx streetbasket.

Tilknyttet parken er også et udendørsområde med rør, søjler og plinter, der skaber et perfekt landskab til parkour-entusiaster. 


Red Bull Danmark var med til åbningen af StreetDome. Hør hvad idemændene fortæller om skateparken, og se nogle af verdens bedste skatere afprøve de nye faciliteter. 

LÆS OGSÅ: Børsen er blevet street

’Igloen’, som indendørsområdet kaldes, indeholder udover forskellige skatefaciliteter en café og lille scene, hvor der er plads til afholdelse af forskellige kulturelle arrangementer som kunstudstillinger og intimkoncerter.

StreetDome holdt officiel åbning sidste weekend (10.-12. oktober) og er nu klar til at agere hængud-sted for områdets skatere og være med til lokke turister til området. 

LÆS OGSÅ: Årets bedste bygning er kåret - Bjarke Ingels snupper tredjepladsenLÆS OGSÅ: Sådan bor en japansk cyber-professor