8 restauranter der stiller burgersulten
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Sallie´s, The Burger Concept, Pagoden, Sliders, Rumbles, Hungry Dane, Blaabjerg & Madsen og Halifax.

8 restauranter der stiller burgersulten

Holder du fodboldaften, en filmsøndag på sofaen eller skal du spise ude, så er en saftig, snasket burger altid et oplagt valg.

I de seneste år er et utal af burgerrestauranter dukket op rundt omkring i landet. Heldigvis. Der er nemlig lidt for enhver smag, hvad end du er til okse, kylling, lam, gris eller grøntsager forklædt som små delikate sliders eller store snaskede mastodonter.

Her er otte restauranter, der kan stille din burgersult:

HalifaxAhn.jpgHalifax var de første, der for alvor redefinerede den københavnske burgerscene tilbage i 2007, og har siden da været byens sikre burgerhavn.

Er du mest til den klassiske, den krydrede, den snaskede, den veganske eller noget helt femte? Der er burgere for enhver smag på Halifax, hvor du kan skræddersy din burger med bl.a. seks forskellige bøfmuligheder, heraf fire veganske, og to forskellige boller fra eget bageri. Til maden kan du nyde ’sample boards’ med specialøl, vin fra Husted og flere forskellige cocktails. Som noget nyt kan du prøve en Burger Bowl – ingredienserne er de samme, blot serveret som en bowl. Mere rå servering, mindre brød og mere fyld.

Blaabjerg & Madsen
blaabjerg.jpgBlaabjerg & Madsen laver burgere, slowjuice og kaffe med fokus på råvarerne. Alt laves af friske råvarer uden tilsætningsstoffer lokalt i caféen, inkl. økologiske boller, mayo, pomfritter og bøffer. Kødet er økologisk og kommer friskhakket fra lokale gårde i samarbejde med Gris, Lam og Co. Der er tilmed tre vegetariske burgere på menukortet. Slowjuicen, der er helt uden tilsætningsstoffer og er et perfekt match til fedmen fra burgeren og fritterne.

I 2018 blev Blaabjerg & Madsen kåret til Frederiksbergs Bedste Burger, fik 5 hjerter i Politiken og ligger nr. 2 i Eaties (Eatie.dk) uafhængige brugerbaserede evaluering af burgersteder i København.

Hungry Dane 
hungrydane.jpgHos Hungry Dane tilberedes kødet sous-vide og confiteres efterfølgende i andefedt i to timer. Burgerne serveres med okse, svin, kylling, and eller lam, og de har sågar en vegetar-udgave på menuen. Her bliver der ikke brugt hakkekød, men derimod hele kødudskæringer, og burgeren opbygges, så smagssanserne stimuleres optimalt. Til burgeren serveres sprøde pommes, som er lavet uden brug af fedtstof og salt.

Hungry Dane er blevet hyldet af en række Michelin-kokke og kan findes i København, Aarhus, Odense, Fredericia og Amsterdam. Hungry dane er af både UrbanGuide og AOK vurderet til at være blandt de aller bedste burgere i København. 

Rumbles burger
rumbles_billede.jpgEn god burger kan forvandle en grå mandag til en festlig fredag, og gøre alle gode fester endnu bedre. Take-away kæden Rumbles’ mål er at levere en smagsoplevelse i en simpel burger, der er uden sammenligning. Alt det overflødige er skåret fra, og burgeren indeholder kun det, man finder i en klassisk burger.

Hos Rumbles kan du både bestille take-out eller spise maden på stedet. På nuværende tidspunkt er der tre restauranter i henholdsvis Sydhavn, Valby og Helsingør, og en fjerde restaurant i Hillerød er på vej. 

Sliders
sliders_billede.jpgTil frokost eller til aften. Til vegetarisk eller ekstravagant. I solen på hjørnet af Enghave Plads eller på Nørrebro med udsigt over søerne. Hos Sliders serverer de gourmetmad på den hurtige måde. Med store armbevægelser og ungdommeligt gåpåmod dannes kernen i stedet, hvor man for en stund fortaber sig i nye smage og uforpligtende samvær med nye mennesker.

Konceptet består udelukkende af miniburgers på menuen, og variationer favner bredt på den gastronomiske vifte. De små burgere er pakket ind mellem to lag blød brioche under navnet Sliders. Drikkekortet indeholder alt fra milkshakes til kander med egen bryg og farverige cocktails.

Spisehuset Pagoden
pagoden.jpgI hjertet af Ølgod ligger Spisehuset i Pagoden. Spisehuset åbnede for seks år siden og blev hurtigt til en succes. Fra første dag har råvarerne været i fokus. Brødet er egen opskrift, og dressinger, syltevare og meget andet er hjemmelavet.

Stedet blev kendt på deres 3000 grams burger, som mange håbefulde gæster har forsøgt at kæmpe sig igennem, men som kun én har klaret og vundet de 1000 kroner, der er belønningen for en ren tallerken. Stedet er desuden kendt for deltagelse i blandt andet Danmarks bedste bøfsandwich.

The Burger Concept
burgerconcept.jpgT.B.C er kendt for at levere en gourmetoplevelse i en smørbagt brioche-burgerbolle, som smelter på tungen og får smagsløgene til at danse.

Madglæden har eksisteret ved stifterne, Morten og Simon, fra barnsben, og den kommer til udtryk gennem det velovervejede menukort, som danner rammerne for velsmag og hygge. For hvad er Super-Bowl uden en saftig bøf i en luksuriøs burgerbolle med “creme de la creme” i form af sprødt bacon? Og hvad er CL uden et overdådigt line-up til gutterne, der venter på Messis næste kass’? 

Du kan finde The Burger Concept i Viborg, Egå og Silkeborg.

Sallie's Restaurant & Snack Bar
Wittrup.jpgSallie’s i Albertslund bliver du taget tilbage i en tidslomme fra 1950’erne. Dengang kom en kvinde ved navn Sallie fra Denver, Colorado i USA til Danmark og besluttede sig for at åbne et motel og en snackbar. Her serverede hun Danmarks første cheeseburger, og datidens moderne retter er nu grundstenen på Sallie’s menukort.

Du kan både smage Sallie’s Original Cheeseburger og Sallie’s Original Coffee shake og en lang række andre nye og originale retter, der er inspireret fra den amerikanske madkultur i 50’erne. Alt er hjemmelavet og velsmagende, og tilmed er indretningen gennemført ned til mindste detalje med borde, stole, tapet, lamper, farver m.m. fra 1950ernes USA.