Bagte æbler med porter og krydderier
Brug de bagte æbler til stegt, røget flæsk som en slags æbleflæsk, eller som tilbehør til stegt fjerkræ, stegt fisk eller stegte kammuslinger.
Foto: Anders Schønnemann
Bagte æbler med porter og krydderier
(4 personer)
8 coxoranger
Porterlage:
1 vaniljestang
1 citron – usprøjtet
2 stjerneanis
1 dl porter
2 spsk. rapsolie – koldpresset
1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv citronen fint, og pres den for saft. Knus stjerneanis let. Rør en lage af porter, olie, citronsaft og -skal sammen, og bland de letknuste stjerneanis og den flækkede vaniljestang og kornene i.
2. Vask æblerne, og sæt dem i et ildfast fad, hæld en porterlage udover, og sæt fadet i ovnen .ved 150 grader i 50-60 minutter. Vend æblerne rundt et par gange under bagningen, og overhæld med lagen, så de bliver ens bagt, samtiig med at de bliver smukt glaserede og helt blanke.
Tip: Brug de bagte æbler til stegt, røget flæsk som en slags æbleflæsk, eller som tilbehør til stegt fjerkræ, stegt fisk eller stegte kammuslinger – stegt kammusling, æble og vanilje er en klassiker.
Læs også anmeldelsen af den portugisiske og unge portvin Vinha do Infante fra 2007.