Bagte æbler med porter og krydderier

Brug de bagte æbler til stegt, røget flæsk som en slags æbleflæsk, eller som tilbehør til stegt fjerkræ, stegt fisk eller stegte kammuslinger.

Bagte æbler med porter og krydderier
Offentliggjort

Bagte æbler med porter og krydderier

(4 personer)

8 coxoranger

Porterlage:

1 vaniljestang

1 citron – usprøjtet

2 stjerneanis

1 dl porter

2 spsk. rapsolie – koldpresset

1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv citronen fint, og pres den for saft. Knus stjerneanis let. Rør en lage af porter, olie, citronsaft og -skal sammen, og bland de letknuste stjerneanis og den flækkede vaniljestang og kornene i.

2. Vask æblerne, og sæt dem i et ildfast fad, hæld en porterlage udover, og sæt fadet i ovnen .ved 150 grader i 50-60 minutter. Vend æblerne rundt et par gange under bagningen, og overhæld med lagen, så de bliver ens bagt, samtiig med at de bliver smukt glaserede og helt blanke.

Tip: Brug de bagte æbler til stegt, røget flæsk som en slags æbleflæsk, eller som tilbehør til stegt fjerkræ, stegt fisk eller stegte kammuslinger – stegt kammusling, æble og vanilje er en klassiker.

Læs også anmeldelsen af den portugisiske og unge portvin Vinha do Infante fra 2007.