Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød

Det bedste brød er hjemmebagt. Se her, hvordan du kan lave din egen surdej + du får3 opskrifter på brød bagt med surdej.

Sådan laver du Meyers surdej + 3 opskrifter på brød
Offentliggjort

9 dl vand

150 g øko-hvedemel

75 g øko-grahamsmel

75 g øko-rugmel

Hæld alle ingredienser i en skål, og pisk dem godt sammen. Hæld dejen i en bøtte, et glas eller en skål, dæk beholderen delvist, så dejen stadig kan ånde, og opbevar den ved stuetemperatur. Pisk i surdejen 1 gang om dagen. Efter ca. 10 dage skal surdejen dufte som en god, kraftig mørk øl – faktisk også skumme som en – så er den klar til brug.

Efterfølgende skal du røre jævnligt i dejen – 1 gang dagligt er at foretrække, men hver 2. dag er også okay. Sørg altid for at røre helt i bund, da surdejen bundfælder, og bundfaldet ganske enkelt vil rådne, hvis det ikke bliver blandet med væsken. Hver gang du bruger surdejen, skal den friskes op, og reglen er; frisk op med samme mængde mel og vand, som du har taget dej.