Rejs og spis: Plomari, Lesbos, Grækenland

Hvor skal man rejse hen, hvis man både vil have strand og sand og noget godt at spise – hvis det der med en melonsælger i vandkanten ikke helt er nok? Vi har spurgt en række rejselystne madører og har fået gode rejsetips fra Chile til Thailand.

Rejs og spis: Plomari, Lesbos, Grækenland
Offentliggjort

Charterfaciliteterne er aldrig for alvor blevet udbygget, så de helt store turiststrømme har aldrig rigtig fundet dertil i større stil.

På den lille strandtaverna To Amoudeli. Beliggenheden er ubetalelig – hævet over den lille strand og med udsigt over Ægæerhavet og Tyrkiet i det fjerne. Maden er meget langt fra fordommene om græsk køkken, og man skal ikke lade sig narre af, at spisekortet ligner de sædvanlige fortrykte, man kender og frygter fra turistfælderne. Bestil fisk og skaldyr, eksempelvis jomfruhummere grillet med masser af hvidløg og drysset med basilikum. Prøv også blåmuslingerne med tyk, cremet citronsauce.

Rødvin – det svinger bare ikke med maden og varmen. Drik øl, vand, ouzo eller retsina (jo, i Grækenland må man godt!). Undgå også den nærliggende by Aigios Isidoros. Den lever udelukkende kun for og af charterturister på de ikke videre charmerende hoteller. Til gengælder ligger en af øens bedste restauranter, Blue Sea, ikke langt derfra, men langt nok til, at ikke så mange turister gider bevæge sig derud. Tag en taxa.

__________

Byens bedste og bedst beliggende hotel ligger blot 50-100 meter fra ovennævnte taverna og strand – det er hotellejligheder og ikke i den forstand et hotel, Irini appartments hedder det (irini-plomari.com). Og der er nøjagtig lige så ubetalelig en havudsigt som fra taverna To Amoudeli fra alle værelser.

__________