Du så ham første gang i ’Robin Hood – helte i underhyler’ og ’The Nutty Professor, måske så du også hans stand-up show ’Killin’ Them Softly’, men det var først i 00’erne, han for alvor fik vind i sejlene. ’Chappelle’s Show’, bliver den dag i dag, 10 år efter sidste episode, stadig rost til skyerne og flittigt set på youtube.

Tv-showet er nummer 31 på TV Guides liste over de 100 bedste programmer, Chappelle blev kaldt alt fra ’geni’ til verdens sjoveste mand, og Comedy Central har ham på deres liste over bedste stand-up komikere nogensinde som nummer 43.

Og så holdt han op. Siden 2007 har han stort set ikke optrådt, og når han har gjort, er han dukket uanmeldt op til open-mikes rundt omkring i USA. Men nu er han tilbage.

Efter at være vært på Saturday Night Live i weekenden, har streaming-giganten Netflix løftet slørret for, hvad der forhåbentligt er comebacket for en rigtig sjov mand, nemlig tre kommende stand-up specials på Netflix.

Indtil videre er der ikke sat datoer på, hvornår han vender tilbage til scenen, men vi er klar, og varmer op med fem klip, der minder os om, hvad vi har savnet:

True Hollywood Stories: Cocain’s a hell of a drug

Chappelles parodi på True Hollywood Stories med Eddie Murphys lillebror, Charlie Murphy, er muligvis de sjoveste og i hvert fald de mest populære sketches fra ‘Chappelle’s Show’. Murphy fortæller sjove, sande historier fra 80’erne, Chappelle udspiller scenerne som funk-legenden Rick James, og den rigtige James kommenterer på historierne, blandt andet med catch frasen ’Cocain’s a hell of a drug’.

Black white supremacist

Kan man hade sorte mennesker, hvis man er blind? Og hvad hvis man selv er sort – uden at være klar over det? Clayton Bigsby er den blinde, sorte, white-power-leder, spillet af Chappelle, i disse sketches.

Wu-Tang Financial

I 00’erne fik alle rappere deres egen tøj-kollektion, parfume, sneakermærke og meget andet, så hvorfor skulle gangsterrapperne i Wu Tang Clan ikke åbne et pengeinstitut? De kan beskytte sig selv, så de kan også beskytte dig, dine penge og dine homies. For Wu-Tang Clan er ikke noget at fucke med.

Black Bush

Hvis daværende præsident George W. Bush havde været sort… Bare se klippet.

True Hollywood Stories: Game blouses

Endnu en True Hollywood-sketch, denne gang om dengang Charlie Murphy spillede basket ball mod nu afdøde Prince. Prince brugte faktisk et foto af Chappelle klædt ud som Prince, til coveret på sin single ’Breakfast Can Wait’.